I un dia, el Whatsapp només serà un record del passat

Aquestes últimes setmanes s’ha parlat molt sobre el Whatsapp i del seu intent de fer pagar per la seva plataforma. Primer, la companyia americana va anunciar cobraria per cada descàrrega o per renovar la subscripció anual als usuaris d’Android (a l’iPhone, el Whatsapp sí que és de pagament). Però després es va veure obligada a rectificar davant de les crítiques i per l’abandó de molts usuaris i ara ha donat una petita treva temporal.

Fa un parell de mesos parlàvem de la gratuïtat de les Xarxes Socials i el mateix que dèiem aleshores és aplicable ara. Whatsapp és una empresa comercial que necessitarà, tard o d’hora, més ingressos que despeses per tirar endavant. A ningú ens agrada que un servei que ara és gratuït passi a ser de pagament, però també és cert que tenim el dret d’escollir: qui no vulgui pagar, que no compri.

En la guerra d’Internet, no hi ha treva que valgui. Sempre hi ha un competidor que et pot prendre la teva posició preferent. Fa 10 anys, qui dominava el mercat era el mIRC, que va ser destronat pel Messenger de Microsoft, que a la vegada va caure quan Facebook es va popularitzar, servei que també ha partit una forta competència per part de Whatsapp.

Fins ara, Whatsapp era el dominador del mercat i podia apostar fort perquè tenia la paella pel mànec. Però mica en mica han anat apareixent alternatives, com pot ser Line. Fins ara, Whatsapp podia abusar de la seva posició perquè tothom el fa servir. Però que passaria si els usuaris i les converses canviessin de bàndol? Si Line es convertís en imprescindible per poder parlar amb amics i coneguts? Doncs, simplement, que Whatsapp només serà un record del passat.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.