Dijous, 5/6/2014
919 lectures

Elles mai no ho farien

A Internet hi ha tantes xarxes socials i aplicacions 2.0 que és impossible enumerar-les totes. I menys, connectar-s’hi al mateix moment. El dia té hores limitades i entre piulada i piulada, hem de menjar, respirar, dormir i viure. Un servidor ha declinat formar part de moltes d’aquestes xarxes, bàsicament, perquè no té tant temps com voldria.

De xarxes i serveis 2.0 n’hi ha per tots els gustos i com que cada dia n’apareixen de noves, cada dia tenim noves opcions per provar. El problema, però, es que al cap del temps podem arribar a tenir desenes de perfils oberts... i completament abandonats a la seva sort. A les Xarxes hi ha milers de perfils que, per exemple encara recorden l’última Champions League del Barça...

Que una persona abandoni algun dels seus perfils és comprensible i només sentiran nostàlgia els seus amics i coneguts (o el mateix protagonista, quan trobi els seus pensaments anys després). Però quan parlem d’organitzacions o professionals, aquest abandó pot ser contraproduent per la imatge de la nostra empresa, entitat o associació.

Es fa difícil recordar quants perfils tenim oberts a Internet i sempre n’apareixeran de nous. Però cal ser conscients dels perfils que tenim abandonats, com aquelles fotos que esperen pacients a què estirem d’un calaix. Endreçar la més petita de la xarxes socials pot fer tremolar el teu món.

A més a més, tenir moltes xarxes i serveis pot ser contraproduent també per la nostra seguretat. Si mai algú es roba les contrasenyes d’aquests perfils i la paraula de pas és la mateixa que encara avui fem servir, ens poden robar la resta de comptes i perfils. A part de renovar la contrasenya de forma periòdica, hem d’anar tancant aquells perfils que no fem servir.

Per tant, i tal com demanava la famosa campanya, mai les abandonis. Elles mai ho farien. I si mai les abandones, tingues cura d’apagar la llum al sortir.

PD: Molts d’aquests perfils “abandonats” corresponen a persones que avui, malauradament, ja no hi són. En aquest cas, la meva recomanació és que un faci saber les seves últimes voluntats 2.0 i que la seva família o amics actuïn en conseqüència. És un dels millors tributs 2.0 que es poden fer.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.