Els manllevadors de tuits i els xerraires pels descosits

La fauna de Twitter és variada i nombrosa; hi podem trobar de tot i per tots els gustos. Però d’entre totes les espècies que poblen aquesta xarxa social, n’hi ha dues que em tenen especialment preocupat. Són els “manllevadors de tuits” i els “xerraires pels descosits”. Dues espècies que no acabo de comprendre i que porto estudiant molt de temps. Els “manllevadors de tuits” són aquells usuaris que s’apropien de qualsevol cosa que passi per Twitter i s’ho fan seu. Són aquells espècimens que quan veuen quelcom que els agrada (una piulada, una foto o una frase enginyosa), ho comparteixen com si fossin ells els qui ho haguessin creat. Són aquells usuaris que, per exemple, veuen un comentari divertit a Twitter, copien el text i el publiquen com si l’haguessin escrit ells o que agafen un fotomuntatge i no en citen l’usuari que l’ha creat.

–––––––––– Sempre he pensat que Twitter havia creat l’eina de fer RTs per alguna cosa, suposo que aquests usuaris encara no saben perquè es fa servir. L’eina de fer RT serveix per enviar als teus seguidors un tuit que t’ha fet gràcia, o què consideres interessant pels teus seguidors o que el difons per denunciar-lo. En tot cas i com a alternativa, jo recomanaria a aquests usuaris que com a mínim tinguessin la bondat de posar l’artifici “via @nomdusuari”, que per aquests casos també és vàlid. Els altres usuaris que hem tenen preocupat són els “xerraires pels descosits”. Són aquells usuaris que es passen el dia xerrant amb d’altres usuaris, però que en comptes de fer una menció als seus interlocutors com un s’esperaria (és a dir, començant el tuit amb el @nomdusuari amb qui estan parlant), posen a les seves converses un punt o unes cometes abans de mencionar-los. Entenc que un pugui pensar que les seves converses són molt interessants, però normalment acaben avorrint al personal perquè xerren molt i aporten poc. Molts cops penso que el problema és meu, que segons com sóc massa purista i per això no els comprenc. A vegades penso que si no hi foren, algú els hauria de crear... fins que tornen a fer de les seves i em torno a preguntar perquè la selecció natural no ha fet bé la seva feina.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.