Dijous, 16/6/2016
1533 lectures

Tot pel like… o pel RT

Fa molt temps que vivim pendents de les xarxes socials. Hi ha qui s’hi passa tot el dia, d’altres que només les toquen de tant en tant. Hi ha gent que ho fa de forma compulsiva, i d’altres que ho fan perquè toca. Vaja, com en diem ara, per postureig.

Hi ha qui té incontinència 2.0 i ho ha d’explicar-ho tot a les xarxes (encara que se’n vagi al bany) i hi ha qui parla del que sigui per aconseguir grapats de likes o de RTs. Gent que necessita fer-se veure i que aprofita qualsevol causa: que hi ha atemptats a París, doncs poso una foto meva a la Torre Eifffel; que hi ha una matança en una discoteca d’Orlando? Doncs em poso el llaç amb la bandera de l’Arc de Sant Martí; que es mor un pilot de motos? posem un tuit amb l’etiqueta #Mexicano39 com si haguéssim seguit la seva carrera durant tota la vida (ja ni cal haver-lo conegut en persona); i si Jordi Hurtado es converteix TT, fem la brometa fàcil que ell ja hi era quan es va inventar la televisió.

Són els caçadors de likes o de RTs. Gent que necessita fer-se veure a qualsevol moment i amb qualsevol excusa. Que diu tot de coses boniques perquè sap que amb aquell tuit aconseguirà un bon grapat de “m’agrades” i de RTs. Que s’anirà content al llit pensant que ha fet una bona obra, però que al cap de 4 dies, setmanes o mesos ja se’n haurà oblidat.

(Compte no confondre’ls amb els cunyats de Twitter. Aquella gent que sap de tot i que opina de tot com si tingués la veritat absoluta. Els caçadors de likes ni ho saben tot ni en tenen necessitat. Ells simplement s’apunten a qualsevol festa només per ser-hi, per fer-se veure).

El pitjor de tot, però, és la gent que fa seguidisme d’aquestes persones. Gent que voldria ser caçadors de likes o de RTs, però que han fracassat i que ara necessiten retuitejar a d’altres per sentir-se millor. És igual que aquest caçador de likes no tingui res a veure amb el que ha passat, per ells són veus autoritzades. Són la gent que alimenta als primers i que els fan tan perillosos.

Per tant, sempre que pugueu, intenteu no alimentar a un caçador de likes.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.