Dijous, 26/9/2013
1599 lectures

Pep Solé, l'alcalde incendiari de Twitter

En l'últim bitllet d'opinió en aquest espai criticava els polítics que no saben comportar-se a les Xarxes Socials, aquells que diuen qualsevol bajanada sense pensar-la i que acaben fent el ridícul. Doncs bé... aquesta setmana he de lamentar l'actitud d’en Pep Solé, el batlle odenenc, que ha incendiat Twitter amb una sèrie de comentaris gens adients. Pep, et respecto i no tinc res en contra teu, però quan un ocupa un càrrec públic ha de saber controlar-se a Twitter.

El cas d’en Pep Solé és un exemple excel·lent del que no ha de fer un càrrec públic a Twitter. Fa uns dies, mitja dotzena d’odenencs li recriminàvem el tancament de la llar d’infants Avió de Paper i l’alcalde, en comptes d’intentar calmar els ànims, els ha crispat encara més amb un seguit de rèpliques gens positives:

Entenc que un polític (o un partit polític o una coalició governamental) hagin de retallar i tancar els serveis públics que entenen que no funcionen o que no són rendibles... però la ciutadania també té el dret a queixar-se per aquests tancaments. Intentar apagar un incendi amb gasolina mai ha estat una bona idea i respondre aquestes crítiques amb vehemència i mala baba, no hi ajuda gens.

Cal entendre perquè la gent es queixa i cal respondre amb tranquil·litat i confiança. I més a les Xarxes Socials. En 140 caràcters és difícil explicar-se, però ho hem d’intentar. En aquest cas, en Pep Solé ens ensenya que contestar les crítiques amb més retrets només fa que crispar a una ciutadania ja emprenyada de per si. Us imaginaríeu una piulada del FC Barcelona, després de perdre, criticant els àrbitres? Doncs és el mateix.

El pitjor de tot això és que la reputació d’en Pep Solé se’n veurà afectada. Per un càrrec públic, el prestigi i la confiança dels ciutadans ho és tot. Posar-se en contra d’alguns odenencs no l’ajudarà en la seva imatge, en la seva tasca com a batlle i tampoc en les properes eleccions.

Les meves receptes per aquests casos és agafar-se aquestes crítiques amb molta calma i intentar raonar-les. Mai dir cap paraula mal sonant o que es pugui interpretar com a tal. Mostrar-se sempre obert a dialogar i a escoltar punts de vista diferents. I no alimentar una polèmica que es pot enquistar.

Per tant, Pep, amb tota confiança i franquesa, Keep calm and keep tweeting.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.