Dimarts, 3/12/2013
1237 lectures

Publicitat al Whatsapp? No, gràcies

La setmana passada vaig rebre al meu Whatsapp un missatge d’un comerç igualadí. M’obria un xat per promocionar la seva última oferta, evidentment irresistible. Amablement, vaig demanar-los que esborressin el meu número de telèfon de la seva base de dades i que no em tornessin a contactar per aquest canal. Per no fer-los publicitat, m’estalvio comentar el pecador.

Sortosament, aquest establiment es va disculpar i cordialment va acceptar la meva petició. En aquest sentit, res a dir, però és un exemple més que mostra com Whatsapp s’està convertint, cada cop més, en una safata d’entrada de correu no desitjat. Com aquelles newsletters a les que mai t’hi has apuntat, però que et segueixen arribant, o la publicitat en paper que ens deixen a la bústia de casa i que només serveix per reciclar. Aviat, haurem de posar com a estat al Whatsapp “No s’admeten xats comercials”.

Cada cop que signo un formulari valoro detingudament si marcar o desmarcar l’opció “Vol rebre més informació per correu electrònic”, però que jo sàpiga encara no n’he vist cap que autoritzi a les empreses a posar-se en contacte amb mi mitjançat Whatsapp. Aquesta és una eina barata, ràpida i eficaç per arribar a molta gent, però no tot s’hi val. Si volgués, els podria denunciar per mal ús de les meves dades. Què passaria si aquesta empresa fos la meva competència?

A vegades pensem que la drecera més ràpida és la més adient, però no ens adonem que per voler avançar uns metres ens podem estimbar. A mi m’agrada el Whatsapp per dir qualsevol bajanada amb els meus amics, parlar amb la família o enviar missatges ràpids de feina, però no per rebre publicitat il·legal. Ho sento molt, però no m’ompliu el Whatsapp de publicitat, moltes gràcies!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.