Dimecres, 24/8/2016
1311 lectures

Trolls verds de Twitter

“No alimenteu els trolls”. Aquesta és una de les màximes més sagrades de Twitter. Una advertència per a tots aquells que vulguin destacar a les xarxes i especialment recomanada per a grans institucions, empreses o personatges públics. De la mateixa manera que evitem alimentar els Testimonis de Jehovà, doncs el mateix hem de fer amb els trolls. Ni cas.

Darrera dels trolls s’amaga gent amb poca feina i/o ganes de burxar. Gent que es tapa darrera d’una foto sense rostre (tot i que n’hi ha que sí ensenyen la cara) i que busca les pessigolles de qualsevol persona, empresa o institució amb un únic objectiu: que salti. I quan més s’enfadi, millor s’ho passa el troll. Normalment són persones insignificants, amb una vida més aviat gris, però també hi ha persones il·lustres que gràcies a aquesta segona identitat poden dir què pensen sense perdre prestigi. Per això es demana no alimentar-los. Com diu la dita espanyola: “No hay mayor desprecio que no hacer aprecio”.

Aquests darrers dies, però, gent d’ICV ha estat alimentant diversos tolls amb finalitats polítiques. I com que els trolls no es poden alimentar, s’han acabat enganxant els dits. Han volgut fer creure als votants (perdó, a la ciutadania) que diversos comptes independentistes els han insultat a les xarxes per 1) fer-se un màrtirs del procés i 2) deslegitimar als independentistes. Volien fer-se les víctimes… però ara són vistos com uns rabiosos sense causa que no accepten critiques.ICV té una línia política legítima, però no han sabut acceptar les crítiques al seu discurs. Si entres a les xarxes, saps que tindràs pols. Si vols aprofitar-te de les xarxes per crear relat, has d’acceptar el contra-relat. Però el que no pots pretendre és convertir totes les crítiques en insults i fer-te passar per màrtir per quatre trolls. Tots els polítics tenen trolls; tots els partits polítics reben crítiques a Twitter i no per això ho esbomben a la premsa com si fos un sacrilegi. El més fàcil que pot passar és que t’acabis convertint en la riota de Twitter.

Evidentment, els d’ICV no són els únics que alimenten els trolls… Ara que… ben pensat… tal com dèiem al principi, potser que ens apliquem la màxima de Twitter. Deixem d’alimentar als trolls. Deixem d’alimentar a tots aquells que intenten burxar als altres perquè saltin. Deixem d’alimentar a ICV.

3 Comentaris

A

Agustí

Igualada

24 d'agost 2016.11:33h

Respondre

Marc , només un petit detall, el Joan Mena no és d’ICV.

marc-mane

Marc Mañé

24 d'agost 2016.18:03h

Totalment d’acord. És de EUiA. L’he confós per la seva estreta vinculació, de sempre, amb ICV. Merci pel comentari!

marc-mane

Marc Mañé

24 d'agost 2016.18:03h

Totalment d’acord. És de EUiA. L’he confós per la seva estreta vinculació, de sempre, amb ICV. Merci pel comentari!

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.