Dimarts, 19/7/2016
1454 lectures

Twitter no guanya eleccions

Han passat vint-i-tres dies des de les eleccions del 26J i des d’aleshores s’han escrit milers de tuits sobre política.

Han passat cinc mesos des de les eleccions del 20D i des d’aleshores s’han escrits desenes de milers de tuits sobre política.

L’escàndol de la Gürtel va esclatar a principis de 2009, això vol dir que s’han escrit centenars de milers de tuits sobre política.

Twitter s’ha escandalitzat amb els papers de Bárcenas i les escoltes d’en Fernández Díaz. Twitter ha posat de manifest que el referèndum pactat no es pot. Twitter ha demostrat que la nova política pot ser tan cínica com la vella. Però res ha canviat. Si comparem els resultats de les eleccions del 26J amb els tuits enviats i retuitejats, els resultats no quadren.

Els gurús et diuen que Twitter és imprescindible i després resulta que qui guanya a Twitter, perd les eleccions. I que qui ho té perdut a Twitter, guanya les eleccions. Què fem malament? Com és això possible? Me l'estimo molt, el Twitter. És una eina fantàstica per trencar amb el discurs de les grans institucions i dels mitjans de comunicació tradicionals. Però és un microsistema més (no l’únic), tal i com ho poden ser els diaris de paper, el propi Facebook o una bona conversa de bar.

Per guanyar unes eleccions ho has de dominar tot. El discurs de Twitter és molt important, però sense discurs exterior, estàs perdut. Les eleccions, com tot en aquesta vida, es guanyen perquè ho fas tot bé. O millor que els rivals. El PP ha guanyat les darreres eleccions perquè la gran majoria dels votants no ha vist cap dels milers de tuits que s’han publicat. Perquè ningú ha estat capaç de treure cap dels milers de tuits fora de Twitter.

A vegades, em dóna la sensació que el que passa a Twitter es queda a Twitter. L’espurna pot encendre’s a Twitter, però les revolucions passen al carrer. Obama va començar a guanyar a les xarxes socials, sí, però ho va rematar a les urnes.

Podem creure que tot passa per Twitter. Però quan ens n' allunyem, podem veure com hi ha molta gent totalment desconnectada. Que li expliquin al PP.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.