Dissabte, 27/12/2014
1207 lectures

2014: guanyar i perdre

L’any de guanyar. El 2014 quedarà per a la història com l’any que hem guanyat un nou Campus Universitari, una tripleta de 8 per als Moixiganguers d’Igualada, un nou festival –Esport i Natura-, el repte d’aconseguir que la UNESCO reconegui la nostra Festa de Reis, una nova fira de producció tèxtil (BSTIM) per al proper febrer i un nou mapa electoral a l’Anoia després de les eleccions europees. L’any del tricentenari que ens ha portat Lluís Llach dins un iglú de vent i un 9N que ha mobilitzat 33 mil d’anoiencs per caminar junts un pas més cap a la llibertat.

L’any de conservar. Més de 200 entitats de la ciutat que fan una Festa Major potentíssima, La Mostra que ha fet 25 anys i l’Ateneu igualadí que n’ha fet 150, un festival europeu de Globus que fa que es parli d’Igualada al món, un Rec.0 que atrau milers de visitants i deixa diners a la ciutat, un clúster de la pell que exporta més que mai, un clúster del tèxtil que aposta per la reindustrialització i més de 700 comerços que ens conviden a viure les compres sense haver de marxar de la ciutat.

L’any de perdre. La ciutat ha perdut el cine. Alguns anoiencs han perdut la casa i l’esperança. Algunes famílies han perdut persones que estimaven i la ciutat també; hem perdut la Pepita Rigolfas, el Santi Carbonell, el Lluís Verdés, el Paco Ramon, la Sita Murt, l’Antoni Maria Badia i Margarit i tantes altres persones que feien que la ciutat guanyés cada dia una mica. Unes pèrdues que mai seran compensades per molts guanys que ens porti el 2015.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.