Dilluns, 9/1/2012
842 lectures

La cultura de l'esport i de l'esforç

Temps nous, temps difícils Les mamelles de les vaques grasses ja fa dies que no donen llet. En el món de l'esport s'ha acabat el gran patrocini del 'papa' constructora i també s'han acabat els recursos de la 'mama' administració.

La dura i crua realitat ens diu que els clubs i entitats esportives hem de sobreviure dels nostres socis i esportistes que són el nostre principal actiu. Una realitat que també ens diu que a Catalunya i Espanya hi haurà uns anys de caiguda en els èxits esportius si els dirigents no són capaços de fer una nova llei de mecenatge que permeti a les empreses patrocinar activitats esportives amb un gran benefici fiscal com ja passa en altres països.

També tocaria ara més que mai prendre nota i canviar la llei que no permeti als clubs federar jugadors/es abans dels 12 anys. En la primera etapa d'educació els nois i noies han de poder practicar el major nombre d'esports possibles i sempre estaran a temps de poder triar que volen practicar quan siguin més grans. Encara que pugui semblar que tirem pedres sobre la nostra pròpia teulada els jocs escolars s'haurien de revitalitzar i deixar als clubs la feina a partir dels 12 anys perquè moltes vegades un nen o una nena amb 3 o 4 anys no sap quin esport vol practicar i els pares acabem triant pels nostres fills.

I amb una bona base educativa i esportiva aconseguirem de veritat fer un bon treball de base que permeti als clubs i entitats esportives poder lluir en el món de l'esport federat amb el 95% de jugadors i jugadores de casa. Voler viure de l'esport a tots els nivells tornarà a passar a la història i tant entrenadors/es, com jugadors/es practicaran un esport per afició i no pas per compensació econòmica com succeïa en els orígens.

La vaca ja no dona i amb tot això qui també s'ha de posar les piles són les federacions esportives que mantenim els clubs i que encara no han tocat de peus a terra. Si fa tres anys que els clubs estem reduint i molt les despeses i els pressupostos, només hi ha una partida que cada any s'incrementa i és la federativa que també porta implícita les despeses arbitrals.

Veurem si això ho veiem fet una realitat en un futur no gaire llunyà.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.