Dilluns, 1/7/2013
929 lectures

Llibertat!

90.000 persones omplenant el Camp Nou de manera cívica, festiva i responsable. Avis, pares, fills i nèts. Gent de totes les edats gaudint de més de sis hores sense cap mena d'incident, demostren per si algú tenia dubtes, la maduresa de la societat civil catalana.

Quasi un milió d'espectadors a partir de les 10 del vespre per TV3 amb més d'un 32,3% de share en una calurosa nit d'estiu de dissabte. Són xifres per tenir en compte. Una lliçó reivindicativa amb la cultura com a eix vehicular i no donant motius als mitjans de Madrid per poder criticar una festa popular de cultura catalana amb la participació de molts artistes d'arreu que entenen al poble català.

La democràcia i la llibertat haurien de significar poder decidir, però cada cop dóna més la sensació d'estar instal.lats en una dictadura encoberta en uns rèdits electorals. Catalunya vol tenir el dret a decidir, si després resulta que la majoria de catalans no volen ser independents s'ha acabat el debat. Però resulta que hi ha molta por a que el resultat d'una consulta sigui que la meitat més un vulguin ser independents de la resta de l'estat espanyol.

Si tanta nossa fem a Espanya que ens deixin caminar sols, si tant hem endeutat l'estat espanyol perquè rebem molt menys del que produim, doncs la solució és fàcil. Que ens deixin caminar sols i ja farem les nostres regles de joc.

L'ofec constant a Catalunya ha provocat retallades en tots els àmbits: sanitat, educació, cultura, infraestructures, etc, etc. I resulta que un senyor que feia de tresorer d'un partit polític atesora una fortuna en diferents comptes bancaris i ningú proper a aquest partit polític té la dignitat de dimitir. La festa sembla que no va amb ells, això són coses del passat. Tot el que fa olor a Catalunya sembla que molesta i fa nossa. L'esport amb el Barça com a principal diana per rebre els cops tampoc és una excepció.

Des del mes de gener la Tesoreria General de la Seguretat Social porta fent inspeccions a diferents clubs esportius de Catalunya per veure si tot està en ordre, si tots els monitors de base estant donats d'alta al règim general de la Seguretat Social, etc. Quan en la majoria de clubs i de casos els monitors i entrenadors de base tenen unes compensacions econòmiques molt inferiors als 250-300 euros mensuals. És una tasca més d'educació i de voluntariat que no pas de fer una feina per guanyar uns diners.

El crit d'alerta de molts clubs investigats ha aconseguit de moment que la Secretaria General de l'Esport hagi pactat amb el govern espanyol una moratòria de dos mesos, fins el 30 de setembre de 2013 perquè tots els clubs es possin al dia. Però resulta que aquestes inspeccions només es realitzen a Catalunya, cap club esportiu de les altres Comunitats Autònomes de l'estat espanyol no han estat investigats.

Una prova més de que volen acabar amb tot el que fa olor a Catalunya. Ja n'hi ha prou de tot plegat. Som esportistes i volem jugar tots amb les mateixes regles, amb els mateixos deures i els mateixos drets. No pot ser que comencem el partit amb unes normes i a la mitja part algú decideixi canviar les regles per afavorir a alguns en detriment d'uns altres (els catalans).

Volem el dret a decidir, segur que pitjor que ara no estarem.

Altres articles de Manel Burón

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.