Dilluns, 2/4/2012
793 lectures

La mona de Pasqua

Tot just després que ahir es fes la benedicció de la palma, el palmó i el llorer; ja pensem en poder menjar la mona de pasqua. Costums i tradicions, mig religioses, mig societat de consum. Si parlem de consum està clar que els nostres estimats comerciants es queixaran que el nivell de vendes en tots els àmbits ha disminuït i molt. Cada dia hi ha menys diners, els pocs que volten la gent ens ho pensem dues vegades en gastar-los i quan decidim donar el pas mirem els preus com mai abans ho havíem fet.

Són moments difícils i complicats en tots els àmbits. L’altre dia un conegut empresari tèxtil feia una reflexió que avui vull fer meva (ja pagaré els drets de copyright). Si tu compres a casa meva, el teu veí també, amb tota probabilitat el teu germà tindrà feina a casa meva. Hem d’activar el consum de les coses fetes a casa, dominar i ser els millors en el mercat més proper. Si estem capacitats per fer un canvi de xip, possiblement tots plegats amb el nostre granet de sorra podrem donar-hi la volta a aquesta situació tant angoixant.

Però per creure en això, possiblement no hauríem de tardar molt en veure a molts gestors polítics i econòmics a la presó. Durant els anys de vaques grasses, molts han estat en tots els àmbits, els que han tingut la temptació de posar la mà a la caixa i endur-se allò que no els tocava. Molts gestors al capdavant d’empreses, administracions i entitats bancàries han dilapidat el que no existia i aquí no passa res. I el més fort de tot plegat és que molts d’aquests grans savis que no han sabut gestionar allò que no era seu, estan molt ben vistos i els seus amics polítics (que també han xuclat de la mamella) els tornen a col·locar en altres llocs argumentant que la seva experiència es bàsica per poder fer front a noves gestions ara en temps de crisi.

En definitiva, o tots plegats ajudem a canviar el sistema i que, qui la faci la pagui, o no sortirem mai d’aquest país, on la classe política no predica amb l’exemple en res.

Que vagi bé i que us provi la mona i les processors!!!

Bona Setmana Santa

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.