Dilluns, 10/3/2014
2430 lectures

Oscar Moreno, un reconeixement merescut!

La meva felicitació més enèrgica per un jove atleta invident que defensa els colors del Club Atlètic Igualada i que diumenge en el decurs de la Gala dels Premis Neptú va rebre el guardó a un reconeixement especial per la seva trajectòria esportiva, amb la dificultat afegida de ser invident i de practicar esport amb un guia que l’acompanya.

Des de que la presidència d’un club esportiu de la ciutat em va apartar del dia a dia de la informació esportiva, haig de reconèixer la meva ignorància i manca d’informació respecte a la trajectòria esportiva de l’Oscar Moreno. Però després de llegir els seus èxits esportius i escoltar-lo en el decurs de la gala dedueixo que estem davant d’un gran heroi de l’esport.

Una persona, un esportista que creix davant de les dificultats, que és tossut, treballador, constant, i al mateix temps exigent amb si mateix. Fruit d’aquest esforç i del treball diari és capaç d’aconseguir els reptes que es proposa i des d’aquí la meva felicitació més sincera.

Una felicitació extensiva a tots els guardonats en el decurs d’aquesta quinzena edició de la Gala dels Premis Neptú que demostren any rere any l’excel.lent salut esportiva de la nostra ciutat i dels nostres esportistes. Igualada és una ciutat rica i molt viva també gràcies al món de l’esport. Unes entitats i uns esportistes que setmana rere setmana posen el nom d’Igualada al mapa. Són uns grans ambaixadors i uns grans promotors de la riquesa d’Igualada.

Una promoció constant, no puntual amb un únic esdeveniment, una promoció possiblement no excessivament valorada. Però de ben segur que entre totes les disciplines esportives que es practiquen a la ciutat, hi ha més de 2.000 nois i noies que difonen el nom d’Igualada arreu de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del món i això no té preu.

No fa falta posar un anunci a la premsa generalista que et costa molts diners per promocionar una ciutat. Avui tots els diaris esportius i no esportius parlen de la gesta d’un grup de joves que van ser capaços de guanyar al tot-poderós FC Barcelona d’hoquei patins al Palau Blau-grana i infringint-los la primera derrota de la temporada a l’OK Lliga.

Això també es promocionar i de quina manera el nom d’Igualada. Els nostres esportistes ho fan cada setmana, com l’Eduard Vilés ho va fer la setmana passada amb el títol de campió d’Espanya de 60 metres llisos, com Laura Orgué amb el 10è lloc als Jocs Olímpics de Sotxi, com Jordi Viladoms amb el segon lloc al Dakar 2014 entre alguns de més destacats.

Ells també fan que Igualada es conegui arreu del món, però el mèrit d’Oscar Moreno no és gens senzill i possiblement no sigui tant mediàtic. Però cal valorar-lo i molt.

Altres articles de Manel Burón

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.