Dilluns, 18/11/2013
966 lectures

Poc identificats!

En el món que vivim tot evoluciona, les novetats són constants i la societat s’intenta adaptar a la modernitat. Tot i la crisi que patim fa uns anys (i el que ens queda) les preocupacions de la gent no sempre segueixen els mateixos paràmetres.

Cada dia és més normal que la gent no tingui oportunitats per poder accedir a gaudir de determinats espectacles que fins no fa gaire eren més habituals. Anar al cinema o al teatre per a molts que tenen problemes en arribar a final de mes s’ha convertit en una utopia. Abans de que la societat de consum que hem viscut darrerament, la majoria dels mortals eren feliços amb poca cosa i valoraven molt el que tenien a més de recolzar-se molt amb la família, els amics i els veïns.

Una identificació que amb el pas dels anys ha canviat i molt. Durant molts anys la gent ha perdut uns contactes i uns llaços que ara, per les circumstàncies, sembla que es poden tornar a recuperar. Identificar-se amb algú o amb quelcom i al mateix temps poder formar part d’un grup, d’un equip, d’una associació, etc.

Si deixem de banda la marca Barça en el món de l’esport veiem que cada dia arreu de Catalunya i també de l’estat espanyol la identificació de la gent amb un club o equip és molt més complicat i difícil. Només el Barça en futbol es capaç de fer parar el país per veure un partit per televisió i omplir les graderies del Camp Nou. La resta d’equips de futbol de totes les categories han vist en els darrers anys com l’afluència de públic, afeccionats o socis ha anat minvant i de quina manera. La resta d’esports: bàsquet, handbol, hoquei, waterpolo, rugbi, etc també han perdut seguidors. En canvi en tots els esports ha augmentat el nombre de practicants en llicències.

Un increment que no és reflecteix en la identificació dels participants amb el propi club. Abans formar part d’un club, entitat o associació era estar pendent de tot el que es movia al seu voltant. Avui en dia tothom mira el partit del seu fill/a i no importa gens el que passi en la resta d’equips de l’entitat. S’ha perdut la implicació, l’estimació i estar clarament identificat amb un club, entitat o associació.

Després ens preguntarem que pot fer la societat per nosaltres. I possiblement la resposta sigui res. Perquè no ens hem identificat amb res.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.