Dilluns, 25/6/2012
642 lectures

Qui rescata els ciutadans???

Ja tenim la xifra màgica de 62.000 milions d’euros per rescatar la banca espanyola. Els que no som entesos en economia amb molta prudència creiem que vol dir que hi ha una sèrie de gestors en aquestes entitats financeres que no han fet bé la seva feina?.

Si això és així, perquè no es demanen responsabilitats?.

Fruit de la mala gestió i de les ganes de guanyar molts diners d’uns quants gestors financers i també de molts polítics en determinats ajuntaments, comunitats autònomes, etc., que s’han gastat el que no tenien i ara qui ho paga tot això?

Però el govern que és de tots només ajuda als poderosos. Als bancs i caixes que ho han fet molt malament. I els pobres i indefensos ciutadans que han estat enganyats signant hipoteques a 25, 30 o 40 anys i que ara no poden pagar?. Desnonaments a tort i dret i a més a més han de continuar pagant el deute i s’han quedat sense pis. Això és normal?.

Perdoneu, i els pobres estalviadors que els han enganyat amb un bons preferents i que ara no saben on tenen els seus estalvis de tota la vida?. I aquí no passa res. No sabem com acabarà tot plegat, però fins que de veritat tothom no es tregui la “careta” i digui les coses pel seu nom serà molt difícil poder sortir d’aquesta delicada situació.

Els ciutadans, les famílies pateixen molt, però ni els polítics en general ni els responsables d’entitats financeres demostren tenir una mica de sensibilitat. Allò que avui li passa al meu veí, demà hem pot passar a mi o algú del meu costat. No podem fer una fugida endavant. Sinó fem res tots serem culpables del que passi en un futur no gaire llunyà. El nostre futur, el futur dels nostres fills i el futur dels nostres néts està en joc.

Altres articles de Manel Burón

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.