TORNAR
PUBLICITAT

Uns 40 advocats anoiencs ofereixen assessorament per possibles incidències de l'1-O

El col·lectiu aconsella identificar-se davant les forces de l’ordre, però també exigir número de placa

politica
Dissabte, 30 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Recollint el testimoni d'altres col·lectius d'advocats que s'han significat per donar un cop de mà en les causes judicials relacionades amb el procés independentista, un grup de lletrats de l'Anoia s'han constituït en una plataforma. 

Amb el referèndum a tocar, s'ha donat a conèixer el Col.lectiu d'Advocats d'Igualada per la Defensa dels Drets Fonamentals, una associació coordinada per Drets.cat. Es tracta d'un dispositiu de 40 advocats de la comarca que "estaran a disposició de qualsevol persona per les eventualitats que puguin produir-se fins el dia 1-O amb motiu de la celebració del referèndum, a Igualada, la Conca d'Òdena i altres municipis de la l'Anoia". 

El col·lectiu ha activat diversos telèfons i també dóna a conèixer pautes d'actuació en el cas que es poguessin produir detencions. En primer lloc es pot trucar 645.787.654 i al 699.08.53.86. Hi ha l'opció de trucar en tot cas al telèfon general de Drets.cat 697.83.29.11. Una vegada es posin en contacta amb els advocats, es demana que s'indiqui a quin lloc es trobin "i quina és la problemàtica". Es recomana que "si el cos policial ho demanda, cal identificar-se, però a la vegada demaneu el número d'identificació, rang i cos policial de l'agent que us demani la identificació".

Remarquen que "no s'oposi cap resistència física. La instrucció dels Mossos d'Esquadra és que aquest cos no utilitzarà cap tipus de violència. Mai heu de faltar al respecte, ni respondre violentament a requeriment ni a cap provocació, vingui de qui vingui". També es ressalta que "hi ha el dret a no fer cap manifestació ni donar cap indicació als agents policials sense haver parlat abans amb l'advocat".

"Entrar a un local sense ordre judicial suposa vulnerar drets fonamentals"

Entre les indicacions que dóna el Col.lectiu d'Advocats d'Igualada n'hi ha també referents a la possible entrada de cossos policials als locals, en aquest cas recorden que "per emportar-se qualsevol tipus de material requereixen una ordre judicial. Entrar a un local sense una ordre judicial suposa vulnerar els drets fonamentals. Demaneu la presència de l'advocat. Uns aconsellem que truqueu de seguida, i espereu que arribi l'advocat per comprovar que l'ordre és correcte. Els agents han de documentar la incautació (el que s'emporten) de qualsevol material en una acta".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.