TORNAR

A l'abril començaran a Igualada les obres de construcció d'un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya

La segona fase del Parc Central sumarà 20.000 m² de zones verdes i d’equipaments esportius als 10.000 ja existents

politica
Dimecres, 19 gener 2022. 17:36. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Junts per Igualada ha desvetllat com serà el futur parc infantil i juvenil que es començarà a construir el mes d'abril al costat de l'esplanada de gespa del Parc Central. El nou espai sumarà 20.000 m² als 10.000 m² ja existents, i comptarà amb un Skate Park, un Pump Track, una zona arbrada amb jocs infantils i un biollac. La segona fase del Parc Central es convertirà en "un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya", com ha remarcat el batlle Marc Castells a la presentació del projecte. Les obres tenen un cost aproximat de nou-cents mil euros, provinents pràcticament del tot de la Diputació de Barcelona.

Imatge virtual del futur parcEl futur parc infantil i juvenil del Parc Central ja té imatge. Virtual, de moment. Els igualadins hauran d'esperar fins a l'abril del 2023 per veure'l presencialment i gaudir dels seus espais. El batlle d'Igualada, Marc Castells, ha presentat aquest dimecres el projecte i ha avançat que, segons el calendari, les obres començaran aquest mes d'abril i tindran una durada aproximada de dotze mesos.

Castells ha destacat que aquest "és un dels projectes més importants d'aquest mandat", afegint que "es convertirà en un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya". Als 25.000 m² ja existents de l'esplanada de gespa on, entre altres activitats, se celebra l'European Balloon Festival, el nou parc sumarà 20.000 m² més de zones verdes i espais de lleure. En una tercera fase, prevista per al 2024, s'actuarà a l'illa més pròxima a l'Hospital Universitari d'Igualada, en una superfície de 10.000 m². En total, doncs, el Parc Central tindrà una superfície total aproximada de 55.000 m².

Marc Castells ha fet valdre un espai "que fa cinquanta anys era una zona industrial i que fins fa poc era un abocador" i ha recordat l'aposta pel seu govern, el 2017, per convertir-lo en un gran parc. "Ens van criticar, ens van dir que no tenia lògica fer una despesa per usar-lo només dos cops l'any", ha recordat Castells, afegint que "la ciutadania se l'ha fet seu".

Aquesta segona fase del Parc Central correspon a l'illa compresa entre els carrers d'Itàlia i de Guimaraes, tot i que, com dèiem, a la més pròxima a l'hospital s'actuarà en una tercera fase, el 2024.

El parc s'ubicarà a l'illa compresa entre els carrers d'Itàlia i de Guimaraes

El projecte ha estat dissenyat per l'estudi d'arquitectes i paisatgistes Batlle i Roig, que ha rebut diversos guardons pel projecte de desplegament de l'Anella Verda d'Igualada a les antigues Guixeres de les Comes.

El parc combina zones verdes amb zones per a la pràctica esportiva i de lleure

El futur parc tindrà un Skate Park, un Pump Track, una zona arbrada amb jocs infantils i un biollac.

Un dels elements més espectaculars del parc serà l'skate park, una demanda dels joves igualadins que van participar en una consulta sobre el projecte. "Volíem que els joves fossin partícips del projecte", ha assenyalat Marc Castells, que remarcant que "els joves reclamaven un espai d'oci on també es pogués fer esport". "Serà un dels skate parks més grans d'Europa, un equipament esportiu de primera magnitud", ha remarcat el batlle igualadí, que ha destacat que "hi podran entrenar els esportistes que participaran en els Jocs Olímpics, ja que l'skate serà esport olímpic, s'hi podran fer competicions internacionals, però a part de tenir un espai per a la competició també serà un espai de lleure, per iniciar-se en aquest esport". L'skate park "tindrà unes dimensions de bowl i verticalitat úniques a Catalunya en consonància amb les exigències de les competicions olímpiques. El disseny de l'espai ha comptat, també, amb l'assessorament d'experts igualadins d'aquestes disciplines. La superfície general destinada a l'Skate Park és de més de 2.000 m²", han explicat des del govern igualadí.

En l'àmbit de la pràctica esportiva, el parc també comptarà amb una zona de Pump Track per a bicicletes.

Marc Castells i Carlota Carner presenten el projecte del parcEn la línia de dotar la ciutat de més zones verdes, el nou parc disposarà d'una àmplia esplanada arbrada, amb més de dos-cents arbres, que generaran espai d'ombra. En aquesta zona hi haurà diversos jocs infantils, alguns de grans dimensions. Tal come es fa amb la primera fase del parc, en aquesta el rec també es farà amb aigua freàtica, "complint així amb la voluntat del govern d'aconseguir que el manteniment del parc sigui sostenible mediambientalment", han assenyalat.

Un dels elements singulars del futur parc serà un biollac, un llac d'aigua depurada de manera natural. "Aquest espai es convertirà en una gran aula a l'aire lliure per mostrar com l'entorn urbà pot ser sostenible i com des de la ciutat es pot lluitar contra el canvi climàtic", ha remarcat Marc Castells, afegint que "serà un nou emblema per Igualada, per a una ciutat que històricament ha tret fruit de l'aigua".

En aquesta segona fase del Parc central també es contempla la continuació del carril bici que es començarà a fer aquesta primavera entorn de l'actual parc.

"Aquest projecte, ha explicat Castells, s'emmarca dins aposta del govern de Junts per Igualada per impulsar projectes verds a la ciutat, com l'Anella Verda o la Via Blava, entre altres. Serà un xoc positiu per a la ciutat, serà com si poséssim un Parc del Puigcornet al centre de la ciutat.

Amb aquests projectes "millorem la qualitat de vida dels igualadins, serà una millora per la salut, especialment per la salut mental", ha remarcat Castells, manifestant que "serà un orgull per als igualadins tenir una de les zones verdes més grans del país, en un espai que va ser una zona industrial i després un abocador".

El projecte té un pressupost aproximat de 900.000 € que seran finançats a través de subvencions i organismes externs, majoritàriament de la Diputació de Barcelona. "La nostra voluntat és que tingui un cost zero per als igualadins", ha reblat Castells.


7 Comentaris

J

Juan

Mombúy

27 de gener 2022.16:19h

Respondre

Pos mira que con la de lazitos y esteladas y señeras que hay ensuciando la ciudad y que se tienen que limpiar van los comunistas del ayuntamiento y gastan el dinero en un parque para que asi los... Llegir més jovenes fumen porros. VERGUENZA

M

Maria josep

Igualada

25 de gener 2022.17:30h

Respondre

I l’imatge de la façana dels pisos de la masuca,carrer sant carles 70.
Es una llastima que no estigui arreglada, ja que es una zona molt maca i a la que compre molta gente,en fi...hi han... Llegir més d’altres prioritats.
Gràcies.

S

Santi S.

Igualada

25 de gener 2022.11:54h

Respondre

Quina metàfora del govern municipal, quin mirall de les seves prioritats d’aparador: al centre de la ciutat els infants més petits s’amunteguen en petits parcs com Cal Font, l’Enxub o la... Llegir més plaça Sant Miquel, envoltats de terrasses o cotxes i amb manteniment sempre més que millorable... però ara resulta que tindrem un dels parcs més grans de Catalunya al costat del polígon, lluny del centre i la sortida de les escoles on els infants fan més vida; només cal anar a d’altres ciutats mitjanes realment amables per veure’n i viure’n el contrast.

H

Helena

Igualada

26 de gener 2022.07:16h

Has sentit parlar alguna vegada d’una paraula anomenada ”espai”?.

V

Valdría la pena de que arreclesiu el rec Hi el seu cóm ho tenan Vilanova del Camí dons entra porquería ratas Hi mal olor vergonya os ahuria de fer del

22 de gener 2022.10:51h

Respondre

Valdría la pena que tambe os ficsesiu amb el rec dons valdría la pena que ho deisesiu cóm ho tenan ha Vilanova del Camí dons aquí entra brut ratas Hi deixat Hi mala olor fa pena mientras ran... Llegir més molt gasta amb el park central espero ho tingueu en conte

E

Estrella

Igualada

21 de gener 2022.13:19h

Respondre

Supongo q también han pensado en poner WC públicos y sería muy interesante q fuesen autolimpiables sería un punto muy bueno

A

Anna H.

Igualada

26 de gener 2022.07:09h

Estic totalment d’acord!
Als Estats Units, aquest tipus de lavabos hi són per tot arreu: platges, parcs ... sempre estan nets, no fan mala olor i no fa fàstic entrar. Això sí, si la... Llegir més gent és incívica, s’aconsegueix poc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.