TORNAR

L'abstenció d'Igualada Som-hi per tercer any permet que Junts aprovi ordenances i pressupostos

politica
Dijous, 30 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

No es preveien sorpreses i no n'hi va haver. El guió del 2019 i el 2020 es va repetir i la coalició de PSC, Comuns i Igualada Oberta va facilitar al govern Castells l'aprovació de les ordenances i els pressupostos. ERC, Poble Actiu i C's van votar en contra.

El vespre d'aquest dimarts, enmig de les picabaralles entre el govern i ERC pels cartells sobre l'IBI, tenia lloc el ple de setembre de la corporació municipal igualadina. En aquesta sessió, de gairebé tres hores i mitja, es va tirar endavant el tràmit per modificar les ordenances fiscals per a l'any 2022 i el del pressupost general de l'Ajuntament d'Igualada per a l'any vinent. En tots dos punts, els nou vots del govern van ser suficients gràcies a l'abstenció d'Igualada Som-hi, que havia negociat algunes contrapartides. Així, tira endavant el pressupost més elevat de la història de la ciutat. L'oposició va ser contundent en les seves intervencions: ERC va recalcar que malgrat que es redueix el gravamen de l'IBI "el total de la recaptació puja", mentre que Poble Actiu va criticar la manca de tarifació social. C's, tot i el vot en contra, apuntava que "estem d'acord amb moltes de les propostes".

Abans dels dos punts clau, la sessió va començar donant compte de les contractacions amb caràcter urgent d'un peó paleta, una monitora i una coordinadora del Casal d'estiu, un arquitecte i l'aprovació de la contractació de les obres de la reparació del forjat del soterrani de la piscina de Les comes. En la part resolutiva, es va fer l'aprovació per unanimitat de l'addenda complementària al contracte programa entre el departament de Drets Socials i l'Ajuntament en matèria de serveis socials, benestar social i polítiques d'igualtat per implementar noves mesures relacionades amb l'impacte social de la COVID.

Per unanimitat, es donava llum verda a la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de 2021 del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament d'Igualada. En l'apartat de mobilitat, tots els partits del consistori aprovaven l'adhesió a l'acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya, i a l'estratègia catalana de la bicicleta 2025. Es va votar favorablement a la modificació de crèdit 3/2021 amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans, amb l'abstenció d'Esquerra Republicana i Poble Actiu.

Els grups van llegir conjuntament, en la darrera part de la sessió, un manifest del Dia Mundial de les Persones Grans i del Dia Internacional de la Pau. També van aprovar una moció no resolutiva presentada per Poble Actiu en defensa de la llengua catalana en els mitjans audiovisuals i una moció no resolutiva presentada per Esquerra Republicana contra l'increment dels preus de l'electricitat i una crida a la mobilització de la ciutadania.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.