TORNAR

L'ACA impulsa la millora del sanejament de les aigües residuals de Masquefa

S’ha adjudicat, per un import de 91.113 euros, el contracte per a redactar el projecte que garanteixi el sanejament del nucli de la Beguda Alta (vessant sud)

politica
Dilluns, 29 novembre 2021. 09:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte que contribuirà a millorar el sanejament de les aigües residuals del municipi de Masquefa, concretament d'una part del nucli de la Beguda Alta, vessant sud.

l contracte s'ha adjudicat per un import de 91.113 euros (amb IVA) i l'empresa adjudicatària disposarà d'un termini de vuit mesos per a redactar el projecte, que haurà de definir la millor solució per a garantir el sanejament adequat del sector de la Beguda Alta, que actualment no disposa de sanejament. En el projecte s'haurà de definir si per a solucionar-ho es connecta al sistema de sanejament de Masquefa o bé s'opta per la construcció d'una nova depuradora. En la redacció del projecte s'implantarà la metodologia de Modelatge d'informació de la construcció (Building Information Modelling, BIM). Entre les quatre empreses licitadores el contracte s'ha adjudicat a Meta Engineering S.A.

L'execució dels treballs, que està inclosa en la planificació hidrològica del període 2022-2027 (ara en informació pública), té un pressupost de 266.000 euros.

Actualment, hi ha 532 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de l'Anoia, hi ha 14 depuradores en servei que donen servei a més del 91% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d'execució de la planificació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.