TORNAR

Aigua és Vida vol que els regidors que són a Rigat deixin de cobrar indemnitzacions

Apunten que els representants municipals al consell d’administració cobren 36.000 euros en total

politica
Dimecres, 24 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La plataforma ciutadana que reclama la gestió pública de l'aigua es farà present el proper ple en un punt que demanarà la renúncia dels regidors als sous que perceben a Aigua de Rigat. Assenyalen que "en el cas de dos d'ells, cobren 9.000 euros per assistir a dues reunions l'any".

En el proper ple municipal de l'Ajuntament d'Igualada, que tindrà lloc el dimarts 30 de maig, Aigua és Vida presentarà una moció per tal que els membres del consell d'administració d'Aigua de Rigat renunciïn al sou. La moció es presentarà amb el suport de diversos partits polítics, encara per concretar. Adverteixen que faran mobilitzacions "si els regidors de CiU no accepten la renúncia als 36.000 euros anuals" que perceben en total tres representants del consistori.

Joan Carles González i Pau Ortínez, membres d'Aigua és VidaSobre aquesta compensació per assistir a les reunions, expliquen que es tracta "d'una de les primeres mesures que va executar la multinacional francesa Suez en entrar a l'accionariat d'Aigua de Rigat", és a dir, compensar econòmicament la dedicació dels membres del consell d'administració del qual l'Ajuntament d'Igualada -tenidor d'un 32% de les accions- en forma part. Aquesta mesura, el 2008, quan la ciutat era governada per l'Entesa, va fer que "els membres del consell d'administració d'Aigua de Rigat van passar de no cobrar a rebre 9.000 euros anuals per la seva dedicació a l'òrgan directiu de l'empresa".

Aigua és vida considera la quantitat "desorbitada" i que no respon a la dedicació dels membres del consell d'administració ja que en el "cas concret d'Àngels Chacón i Jordi Batalla consisteix únicament en assistir a dues reunions l'any". Pel que fa a Jordi Pont, l'entitat exigeix especialment al regidor d'urbanisme que "deixi de cobrar els 18.000 euros" perquè "si la persona que ha de resoldre el problema cobra 18.000 euros anuals, la situació irregular s'allargarà eternament". Afegeixen que "en el cas dels regidors Pont i Chacón és especialment greu el 'sobresou' perquè ja cobren 55.000 euros anuals" com a tinents d'alcalde

 

 


2 Comentaris

A

Agusti

IGUALADA

24 de maig 2017.13:09h

Respondre

Però no vam quedar que els beneficis de l’aigua han de revertir als ciutadans, doncs que cobrin que almenys ens retorna alguna cosa a Igualada.

J

Joan Giner ITV

Igualada

24 de maig 2017.09:00h

Respondre

Gràcies per aquesta acció en pro del Igualadins. Gràcies per la informació... Vergonyant pels servidors del poble (?) presents en el consell d’administració

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.