TORNAR

L'Ajuntament de Calaf aprova les esmenes del POUM per consolidar sòl industrial com a urbanitzable

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central va fer un seguit de requeriments tècnics a l’Ajuntament de Calaf, que es van incloure al nou document que es va aprovar en un Ple extraordinari

politica
Dijous, 27 gener 2022. 12:31. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat divendres 21 de gener, l'Ajuntament de Calaf va celebrar, telemàticament, un Ple extraordinari per verificar el text refós de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que es va aprovar el març de l'any passat, amb l'objectiu de replantejar el nou creixement industrial i consolidar els sectors dels sòls urbanitzables SUD-1, SUD-2, SUD-3 i SUND-7. En aquest Ple extraordinari es va presentar un nou text, que incorporava les esmenes i requeriments plantejats per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, organisme que ha d'aprovar definitivament el pla. Els grups de l'oposició hi van votar en contra, tal com van per fa un any en la votació del document provisional.

El portaveu de Junts per Catalunya, Joan Caballol, va qualificar de "despropòsit" el document, considerant-lo inviable econòmicament per les càrregues que haurà d'assumir l'Ajuntament, entre altres. Des del GiC, Salvador Prat va insistir en el fet que amb aquesta modificació del POUM s'ha potenciat una zona com a sòl industrial, però s'han abandonat altres sectors que també haurien de ser prioritaris i que ells no ho entenen i no hi poden estar d'acord, ja que s'havia treballat durant molts anys en una altra direcció.

Aprovada l'expropiació de Cal Martorell

En el mateix Ple també es va avançar en l'expropiació de Cal Martorell, un habitatge del nucli antic en estat ruïnós amb la façana catalogada com a bé d'interès nacional. El punt es va aprovar amb els nou vots a favor per part de l'equip de govern i el GiC i amb l'abstenció per part de Junts per Catalunya. En aquest document, s'estableix el preu amb què han valorat l'immoble els Serveis Tècnics Municipals per adquirir definitivament l'habitatge i que es notificarà a la persona propietària perquè, dins dels deu dies següents, l'accepti o rebutgi.

Altres punts

Entre altres punts, el Ple va aprovar, per unanimitat, la modificació de l'ordenança fiscal número 13, per tal rebaixar el cost de les filmacions cinematogràfiques amb finalitats no comercials de 600 euros diaris a 300 euros; incorporar una partida de 40.821 euros al pressupost de l'Ajuntament, provinents d'una subvenció per a formacions i que es destinaran al Curs d'Atenció Sociosanitària que promou el CRO (Centre de Recursos per l'Ocupació); i modificar la partida de despesa de personal, incloent-hi el 2% d'increment de retribució anunciat per l'Estat.

També es va aprovar la Moció per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17A del 2017, presentada per Junts per Catalunya amb el vistiplau de tots els grups.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.