TORNAR

L'Ajuntament de Capellades aprova les ordenances fiscals per al 2022

També es va aprovar una modificació de crèdit a causa de l’alteració pressupostària causada per la pandèmia

politica
Dijous, 4 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Capellades va aprovar, en la sessió del Ple celebrada el passat dimecres 27 d'octubre, un augment d'entre el 2,5 i el 3% de les taxes públiques. En aquest mateix Ple també es va aprovar, entre altres punts, una modificació de crèdit de l'ajuntament i del Museu Molí Paperer.

Les ordenances fiscals per al 2020 tenen un augment d'entre el 2,5 i el 3%. "Durant aquests anys s'ha fet una política de contenció de la pressió fiscal, però ara cal preparar-nos per un 2022 ple d'incerteses en l'economia: problemes amb el subministrament de matèries primeres, energia elèctrica desbocada, una possible pujada de la inflació, i l'anul·lació de l'impost de la plusvàlua municipal per part Tribunal Constitucional" va explicar Jaume Solé, regidor de Comunicació, Governació i Hisenda, afegint que "l'esforç dels veïns quedarà compensat, ja que servirà per mantenir, millorar i augmentar els serveis".

En aquest apartat, i seguint el compromís del Pacte d'Alcaldes per al Clima i l'Energia i també l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, l'equip de Govern de Capellades va presentar a l'aprovació del Ple un seguit de reduccions d'impostos i taxes per als veïns que apostin per l'energia sostenible. En concret, es va acordar incorporar a les ordenances de 2022 una reducció del 50% de l'IBI durant tres anys als veïns i veïnes que facin esforços econòmics per instal·lar sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric aprofitant l'energia solar. En la mateixa línia, es va acordar augmentar fins a un 70% de bonificació la taxa de sol·licitud de llicència d'obres per instal·lar ginys per a un millor aprofitament solar. Pel que fa a l'impost de circulació, es va acordar agilitzar i simplificar els tràmits per sol·licitar bonificacions a aquest impost i que els vehicles classificats amb l'etiqueta blava (zero emissions) gaudiran d'una bonificació del 75% i els classificats amb etiqueta ECO d'una bonificació del 50%.

L'alcalde de Capellades, Salvador Vives, va assenyalar que "la voluntat d'avançar cap al desenvolupament sostenible no pot ser només un compromís genèric sinó que s'ha de traduir en fets concrets, i és per això que des de l'Ajuntament hem decidit adoptar aquestes mesures". Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor d'ERC i VdC-CUP i els vots en contra de la resta de grups.

En aquest Pla també es va aprovar, amb els vots a favor d'Esquerra Republicana i Vila de Capellades-CUP, els vots en contra de Junts per Capellades i el PSC i l'abstenció de Ciutadans, una modificació de crèdit del pressupost de l'Ajuntament; i una modificació de crèdit del Museu Molí Paperer. Aquest va comptar amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció de Ciutadans.

S'aprova l'adjudicació de la contractació de les obres del projecte executiu d'adequació del NEAN Parc Prehistòric de Capellades

El Ple també va adjudicar la contractació de les obres del projecte executiu d'adequació del NEAN Parc Prehistòric de Capellades seguint les indicacions de la Junta de Contractació, i es va aprovar per unanimitat el pla general d'ordenació per ampliar el Parc de Bombers de Capellades.

Altres temes

El Ple va tractar també altres temes, com el nomenament d'Aarón Alcázar com a representant de l'Ajuntament al Museu Molí Paperer i de Jordi Xaubet a la Societat la Lliga, ambdós amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C's que es va abstenir. També es va aprovar donar continuïtat al conveni de col·laboració amb els Ajuntaments de la xarxa TET (Transició Escola Treball) d'Anoia Sud per ajudar al col·lectiu de joves que han acabat l'ensenyament obligatori a seguir un itinerari formatiu o professional, i també seguir formant part de la xarxa intermunicipal de transició Escola Treball de l'Anoia Sud. A més, es va aprovar per unanimitat reeditar els convenis de col·laboració amb els tres centres educatius de la Vila per al programa "Anem al teatre", i amb el Consell Comarcal de l'Anoia per tirar endavant polítiques juvenils. La coberta es planteja amb una estructura d'encavallades de fusta laminada, un material de baix impacte ambiental, reciclable i adient pel tipus de programa i entorn. La coberta amb lluernes permet el màxim aprofitament de la llum natural i, sumant-hi les plaques fotovoltaiques, s'aconseguirà un edifici amb un consum energètic quasi nul.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.