TORNAR

L'Ajuntament demana diàleg a Igualada Comerç i Rec Stores

El ple aprova dues mocions que els insten a reestablir les negociacions

politica
Dimarts, 18 juny 2013. 21:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament d'Igualada ha aprovat aquest dimarts al vespre dues mocions que insten a Igualada Comerç i al Rec Stores a establir noves línies de diàleg que acostin posicions entre les dues parts. Una de les dues mocions, la presentada pel PP, també demana el canvi de dates de l'esdeveniment per fer-lo coincidir amb el període de rebaixes.

La moció presentada pel partit popular ha estat aprovada amb els vots favorabes del PSC, el PP, ICV i PxC, i les abstencions de CIU i ERC.

Aquesta moció proposa que cal 'sumar sinèrgies entre els esdeveniments comercials i altres que han de rellançar la ciutat d'Igualada' i per això proposen 'promoure el diàleg i alhora instar als organitzadors del RecStores, a obrir les converses i negociacions necessàrias amb Igualada Comerç'. El text, però també fa una proposta concreta: 'el canvi de dates de la celebració del Rec.0 per fer-la coincidir amb el període de rebaixes'.

Aquesta darrera consideració ha estat el motiu pel qual l'equip de govern s'ha abstingut a l'hora de votar la moció . Segons ha explicat l'alcalde Marc Castells: 'Volem que les dues parts negociïn i per això no volem imposar cap proposta concreta corresponent a la voluntat d'una sola de les parts. Volem una moció per al diàleg, oberta i genèrica. Per aquest motiu, ha explicat Castells, han presentat una segona moció, que només insta a les dues parts a negociar, i que tots els grups han acabat votant a favor.

Castells també ha explicat que 'Ajuntament ja ha començat a investigar 'amb discreció' tot el tema i que avui mateix s'ha reunit ja amb les dues parts. Castells ha confirmat que ha rebut l'informe presentat per Igualada Comerç, però que es tracta 'd'un informe que no està signat i que ens sembla que no s'acaba d'ajustar a la realitat'. En aquesta línia, el regidor d'urbanisme, Jordi Pont deia avui mateix en declaracions a Ràdio Igualada que "totes les naus del Rec.0 passen una inspecció individualitzada abans de l'esdeveniment". Castells ha conclós que 'Esbrinarem qui ha fet l'informe i li demanarem que ens ho expliqui'.

Des del Partit Popular, Joan Agramunt ha defensat el text dient que 'calia trobar nous ponts de diàleg' i ha reiterat que en aquesta negociació 'hi havia de tenir un paper fonamental l'ajuntament'. En aquest sentit els populars han retret a l'actual equip de govern que 'no hagi actuat abans i que s'hagi deixat passar massa temps fins que el problema s'ha fet gros'. Agramunt ha declarat la voluntat de posar-se al costat de l'equip de govern a l'hora d'actuar com a mediador, i ha demanat que en aquest paper 's'havia de tenir un paper proactiu i no només d'espectador'

El portaveu del grup del PSC, Jordi Riba ha defensat el seu recolzament a la moció afirmat que hi havia la necessitat que l'Ajuntament actués per 'reequilibrar els interessos de les dues parts implicades'. En aquest sentit Riba ha retret a l'equip de govern que 'no hagi volgut veure que hi havia un problema latent entre les dues parts i per això el tema ha acabat esclatant'. Riba ha afeit que demanava a l'equip de govern que 'no adopti l'actitud de veure-les passar mentre dos negocien'

Per part de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando ha defensat que el seu grup tenia 'el deure de defensar el comerç de casa i de tota la vida' i ha afirmat que 'si s'ha arribat a aquest punt, alguna cosa ha fallat dins del procés: el mediador que és l'equip de govern no ha fet els deures'. Hernando ha afegit que 'el Rec és positiu i va bé que vingi gent de fora, però no podem permetre que perjudiqui el comerç de casa nostra'. Finalment el regidor de PxC ha manifestat que més que el perjudici que podria tenir el petit comerç igualadí 'ens preocupa més les suposades irregularitats i incompliments de la normativa i en aquest sentit ha demanat al govern igualadí que 'investigui per tal de descobrir si les denúncies d'Igualada Comerç són certes'.



9 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

20 de juny 2013.00:06h

Respondre

Ramon llul, no siguis innocent home o millor dit molt mal pensat, les coses oficials son oficials i per tant si l’ajuntament o qualsevol organisme oficial diu que te les inspeccions fetes segur... Llegir més que les te fetes i SIGNADES per l’ingenier corresponen, o tu creus que s’arriscarien a quedar amb el cul a l’aire.

Les coses oficials es poden comprovar i en aquest sentit qualsevol grup municipal pot demanar l’informe. Altre cosa son aquets senyors d’Igualada Comerç que diuen que han fet un informe en el que es demostren un seguit d’irregularitats i al final resulta que l’informe existeix però ningú el signa, au va home va, si és vol fer una cosa almenys fer-la be i sinó millor plegar que penso que és el que haurien de fer els dirigents d’aquesta entitat que ha demostrat que l’importa ben poc la ciutat i solament es guia pels seus interessos aplicant allò de que si jo no puc, els demés tampoc han de poder encara que s’ensorri tot.

Ara volen que es canviin les dates, peró encara que es canviin tampoc faran res perque son incapaços

Moltes gràcies srs d’Igualada Comerç pel seu egoisme, pel seu poc enginy, per la seva poca imaginació, els temps han canviat i el comerç com tot ha evolucionat i vostès estan estancats encara en el passat, però per vostès faran ja que si segueixen així no ens quedarà més remei als pocs que encara comprem a Igualada que anar a fer-ho a un altre lloc en el que segurament serem molt més ben rebuts i millor tractats

R

Ramon Llul

IGUALADA

19 de juny 2013.18:31h

Respondre

Si des de l’Ajuntament diuen que dies anteriors a l’activitat han fet inspeccions de tècnis i arquitectes per valorar l’estat de les instalacions, ......perque no ho publiquent signat, com es... Llegir més lògic, demostrant que les instalacions compleixen les MINIMES normatives? No ho faran NO.

j

josep m. torras payerol

Igualada

19 de juny 2013.17:22h

Respondre

Em sembla que la pregunta s’hauria de fer axis, algú d’Igualada comerç o altre em pot explicar quin benefici hi hauria per Igualada si el Rec.0 no es fes?
I si com diu algú el problema només... Llegir més es el canvi de dades, a que venen tant escarafalls, ja es va fer una vegada conjuntament i segueixen les queixes, per tant no deu ser això.
Les mateixes oportunitats en que? Són coses diferents i aquí es el comerciant que es vol aprofitar del Rec.0, no ells del comerciant. Es evident que els 70.000 visitants venen pel Rec.0, no per quelcom que organitza Igualada comerç.
De retruc Rec.0 beneficia a gent d’Igualada, la postura de Igualada comerç no beneficia a ningú.
La manca de idees fa que l’únic que se’ls hi acudeix es intentar fer mal, dient en canvi que el que volen es posar-se d’acord.
Amb qui s’ha de posar d’acord el Rec.0? Amb uns que els volen eliminar?

N

Nuria

igualada

19 de juny 2013.14:50h

Respondre

Enhorabona ¡¡¡ Igualada comerç heu guanyat¡¡¡
Els del Rec plegaran,per que portar 70.000 persones a Igualada si a L’Hospitalet en poden dur 200000? les marques encantades,els que volen Rec... Llegir més hi aniran igualment i si no un Bus,i els de Igualada que ara hi compren,ho faran igualment.
Enhorabona ¡¡¡ igualada comerç ho heu aconsseguit.
Ahhhh despres els botiguers aquests posaran un palet de fusta com mostrador i un dj amb mojitos ,intentant copiar l’estetica Rec,i diran..............com es que no ve la gent si m’he tornat.....superpijomegaguay? faig com els del rec i no ve ningu.
Qui vols que vingui?

b

botiguer

igualada

19 de juny 2013.11:56h

Respondre

nomes demanem canvi de dades per tenir tots les mateixes oportunitats

j

josep m. torras payerol

Igualada

19 de juny 2013.10:58h

Respondre

L’èxit no es te intentant cremar el blat dels altres, sinó preparant el propi terreny perquè hi creixi una bona collita.... Llegir més aqualata.wordpress.com/2013/06/19/lexit-no-es-te-intentant-cremar-el-blat-dels-altres-sino-preparant-el-propi-terreny-perque-hi-creixi-una-bona-collita/

M

Montserrat

Igualada

19 de juny 2013.10:09h

Respondre

Enveja,enveja i enveja. Igualada Comerç es incapaç de muntar res amb èxit

R

Ramon F

Igualada

19 de juny 2013.09:24h

Respondre

No se qui és l’assessor d’Igualada Comerç, però basar-ho tot en un informe que desprès resulta qui ni va signat, que vol dir que ningú sen fa responsable és un altre greu error, per tant... Llegir més val més que despatxin a aquest o aquests que els assessoren tan malament.

Si el que es vol és el diàleg no ajuda gens el fet de fer anar inspectors al Rec, i si desprès es denuncien irregularitats i es parla d’un informe algú s’ha de fer responsable del mateix

E

Ester Vich

Igualada

19 de juny 2013.00:30h

Respondre

PP: si realment volíeu diàleg entre les parts, no calia polititzar-ho. Portar-ho al Ple és un error gravíssim i d’una miopia política gegant que no ajuda gens.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.