TORNAR

L’ajuntament d’Igualada congela les ordenances fiscals i aprova una modificació de crèdit

ERC i CIU lamenten que no es tingui en compte la rebaixa de l’IPC

politica
Dimecres, 11 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple municipal d’Igualada ha aprovat aquest dimarts al vespre una congelació de les ordenances fiscals pel 2010. Es mantindran les mateixes taxes i preus públics del 2009 tot i que s’actualitzen algunes bonificacions perquè, com ha afirmat Jordi Riba ‘es neutralitzi l’impacte de la revisió cadastral sobre alguns impostos’. Els grups de CiU i ERC han lamentat que quan l’IPC puja es faci servir d’indicador per modificar les taxes però que ‘quan baixa, es canvii de tàctica i enlloc de rebaixar els impostos es congelin’.

El ple, imatge d'arxiu

Les ordenances municipals pel 2010 es mantindran com al 2009 amb tres modificacions pel què fa a bonificacions, que segons Jordi Riba ‘només s’adeqüen aquelles que van en favor dels contribuents’: bonificació de l’IBI per a les famílies nombroses un 58’3% (l’increment mitjà dels valors cadastrals); bonificació fins a un 58’3%, també, sobre la base imposable per les plusvàlues; i una bonificació del 30% pels re3sidents a Igualada en matèria d’activitats de joventut.

Tant Jordi Riba com el regidor popular, Pere Calbó han insistit amb les modificacions per reduir l’impacte de la revisió cadastral, una revisió que l’equip de govern ha insistit que s’ha fet perquè tocava fer-la seguint la llei.

Les noves ordenances fiscals pel 2010 s’han aprovat amb el vot favorable de l’Entesa, el PP i CiU i l’abstenció d’ERC. Malgrat el vot, CiU ha criticat que l’equip de govern no tingués en compte l’IPC ara que és negatiu ‘quan sí que es fa servir de referent si puja, el camí més fàcil és congelar’ ha dit Jordi Pont que ha lamentat que l’Entesa no s’hagi volgut asseure a parlar-ne. La mateixa crítica l’ha fet el grup municipal d’ERC, que ha afegit que en les bonificacions per a famílies, només es tenen en compte les nombroses ‘i es deixa de banda un col·lectiu que també ho passen malament com són les monoparentals’.

Una modificació de crèdit per valor de 700.000€

En la sessió plenària s’ha aprovat també una modificació de crèdit de 706.880’76€, la segona modificació de l’exercici 2009. La modificació s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i el PP i l’abstenció d’ERC i CiU.


4 Comentaris

e

eRIC

Igualada

11 de novembre 2009.20:30h

Respondre

El pàrquing Nord, amb unes pèrdues de vora 30.000 euros/any, que el paguin els ”amics” de l’Entesa i els seus càrrecs/altaveus de confiança.

j

josep-m

igd

11 de novembre 2009.19:27h

Respondre

Fa poc dies l’Avui publicava un article que, referit als polítics professionals (...i el nostre alcalde ja ho sembla) parlava de com es veuen a si mateixos.
Es consideren tant bons que fins i tot... Llegir més es senten imprescindibles. I sota aquest prisma actuen cada cop de forma més dictatorial, es rodejen de gent de perfil baix que són el que no discuteixen i fan i desfan sense gaires remordiments.
A Igualada en tenim l’exemple. Excel·lent inici, bona segona ronda i una tercera tanda innecessària, que endeutarà Igualada per dècades sense haver desencatllat el futur econòmic de la Comarca.
Restem hipotecats per iniciatives empresarials municipals que no afegeixen valor i sols impliquen cost permanent i creixent. I ara que?
Duplicar la zona blava (taxa encoberta per pagar el desgavell de la empresa que gestiona l’aparcament més inútil del planeta, avançat 10 anys a les necessitats reals), incrementar l’IBI un 70% (encobert en una revisió cadastral i coeficients correctors per dissimular) i constants revissions de crèdit (a l’alça, vol dir MÉS DEUTE PELS QUE VENEN).
Llàstima, hem tingut un bon alcalde, però na vam saber-lo jubilar a temps.

E

Eduard

Igualada

11 de novembre 2009.18:10h

Respondre

Realment genial. Un toc d’humor sense faltar al respecte a ningú:
http://www.youtube.com/watch?v=zFSZVs2UQ7c

M

Manel

Montmaneu

11 de novembre 2009.10:38h

Respondre

Referent a la Modificació de crèdit, sobta que a final d’any hagin de modificar el pressupost. Tot i així, em pregunto: què estan modificant? A quines partides i per quin motiu s’esdevé... Llegir més aquesta modificació? És la segona modificació de crèdit que fan a l’any o el segon expedient de modificació de crèdit?
Aquestes modificacions es deuen a previsions pressupostàries incorrectes, per noves necessitats o per una mala gestió del pressupost? A quines àrees afecten? ...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.