TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Igualada destinarà 56.200 euros a ajuts per llars d’infants i a la compra de llibres de text o material escolar

Les novetats de cara al curs vinent són l’obertura d’ajuts per l’adquisició de material escolar i per l’escolarització en segon cicle d’Educació Infantil

politica
Dimecres, 21 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en el ple ordinari celebrat aquest dimarts, 21 de maig, les bases reguladores de diferents ajuts per les famílies igualadines en l’àmbit escolar. En total, el consistori contempla de cara al curs 2014/2015 una dotació de 56.200 euros al suport per l’adquisició de llibres de text, per l’escolarització en llars d’infants i la compra de material escolar.

Les bases que han de regular els ajuts de menjador escolar es concretaran en les properes setmanes.

Aquells que fan referència a les llars d’infants es podran demanar entre el 16 de juny i el 4 de juliol. S’hi destinaran novament 16.200 euros amb una quantia de 30 euros per infant durant onze mensualitats i, per tant, de 330 euros al llarg de l’any.

D’altra banda, els ajuts per llibres de text, dotats amb 34.000 euros, es podran sol·licitar entre el 2 i el 20 de juny. L’import màxim és de 40 euros per cada alumne de segon cicle d’Educació Infantil, de 75 euros per cada estudiant de Primària i de 100 euros per cada alumne de Secundària. S’hi poden acollir famílies amb infants que cursin estudis als centres de Primària, a excepció del Gabriel Castellà, Escoles de l’Ateneu Igualadí, Ramon Castelltort, Mare del Diví Pastor, Escola Pia, Mowgli i les Escolàpies, que participen en un programa de reutilització de llibres. Aquestes escoles se sumen al programa pilot que es duu a terme aquest curs juntament amb el Monalco, que l’estén també a Secundària, després que, segons la regidora d’Ensenyament i Universitats, Anna Bacardit, “l’experiència que estem duent a terme al Gabriel Castellà i l’Ateneu Igualadí actualment sigui altament satisfactòria”.

La principal novetat en la convocatòria d’aquest any, després de l’experiència del curs actual, és la introducció de 6.000 euros destinats a ajuts per la compra de material escolar com ara llapis, gomes o paper, entre altres. Com explica el tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torras, “hem detectat que hi ha famílies que no poden assumir aquest cost i, per a evitar greuges entre infants a dins d’una mateixa aula i també per a evitar impagaments a les escoles, obrim aquesta nova línia”. S’hi poden acollir famílies amb infants de P3, P4 i P5 i el termini per demanar-los és el mateix, entre el 2 i el 20 de juny.

Per a més informació, els interessats poden consultar el web www.seu.cat/igualada, contactar amb el departament d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament al telèfon 93 803 19 50 o dirigir-se a la segona planta de l’Espai Cívic Centre, al carrer Trinitat, número 12.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.