TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada presenta el pressupost 2023 centrat en polítiques d’habitatge i de seguretat ciutadana

politica
Dimarts, 19 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una presentació que arriba molt aviat respecte a l’any passat, que es va fer el mes de setembre. Castells ha afirmat que volen aprovar el pressupost del 2023 “aviat davant una possible recessió i situació econòmica complexa a tot el país”, en aquest sentit també ha remarcat que "l’any 2010 ja es va aprovar durant el mes de juliol".

PUBLICITAT

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, acompanyat de Montse Duch, regidora d’Hisenda i Interior, han presentat, aquest dilluns, la proposta de pressupost i ordenances fiscals per a l’any 2023 que es debatrà en la propera sessió del Ple.

Les xifres presentades indiquen que el pressupost de l’Ajuntament serà de 60,6 milions d’euros i que el pressupost consolidat, que inclou les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà als 72,4 milions. Xifres una mica més baixes que les del pressupost d’enguany que eren de 61,5 i 74,1 milions respectivament.

El batlle ha volgut fer èmfasi en l’aposta de l’Ajuntament per reforçar les polítiques d’habitatge i de seguretat ciutadana a la ciutat així com en les polítiques socials per “evitar que a la nostra ciutat ningú es quedi enrere”. 

El pressupost en seguretat ciutadana s’incrementarà en un 6%, que anirà destinat a augmentar la presència de Policia Local al carrer i dotar de patrullatge tots els barris de la ciutat. El nombre d’efectius de la policia s’ampliarà en 15 nous agents, 7 dels quals el proper mes d’octubre i en 5 nous vehicles.

També augmenta el pressupost en polítiques d’habitatge i ho fa en un 15%. Castells ha assegurat que aquest increment “segueix l’aposta de Junts per Igualada per augmentar el parc d’habitatges amb lloguer assequible a la ciutat, afavorint la rehabilitació i la nova construcció amb campanyes específiques”.

Un altre augment destacat és el del 6% en el pressupost per Acció Social i entorn comunitari, situat en 5,7 milions d’euros.

Pel que fa als impostos, la regidora Montse Duch, ha explicat que el pressupost manté l’IBI al 0,84 “malgrat l’increment general dels preus de l’energia, combustibles i matèries primeres actual, l’elevada inflació del 9,7% interanual del juny passat i la baixada d’ingressos per plusvàlues que es contempla en 700.000 euros menys”. Els tipus de l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’impost sobre Construccions i Instal·lacions i l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica també es mantenen. Duch ha afirmat que aquestes dades es deuen al fet que el govern “segueix amb la política de contenció fiscal”. 

Les taxes (escombraries, entrada de vehicles, piscines, cursos en centres cívics, recollida d’animals abandonats...), en canvi, tindran un augment d’un 3%, una xifra que Duch ha qualificat de “molt moderada” si es té en compte la inflació.

Xifres

Algunes xifres destacades de la proposta de pressupost 2023:

2.127.000 € pel pla de millora de barris.

1.600.000 € per la compra de terrenys.

653.000 € per l’equipament del Campus de la Salut. 

458.627 € per inversions en equipaments esportius.

300.000 € per l’oficina d’habitatge.

250.000 € per una nova fase del pla de modernització del polígon de Les Comes. 

Aquesta proposta es debatrà en el proper Ple de l’Ajuntament d’Igualada i l’alcalde ha destacat que “estan oberts a rebre propostes” si es presenten en comissió i els tècnics les valoren per incorporar-les en positiu tenint en compte que “els diners són els que són i el marge de canvis no és infinit”. Castells també ha demanat a l’oposició la “responsabilitat” d’aprovar els pressupostos, ja que considera que és el que “una institució seriosa” ha de fer.


1 Comentaris

a

albert

igualada

19 de juliol 2022.14:29h

Respondre

També l’hi pujaran el sou al Gerent del C.S.A. a carrec dels impostos de tots el veins d’Igualada?
En canvi, els que estem a l’atur no ens doneu ni un euro per sobreviura el dia a... Llegir més dia.
Vinga, politics, a forrarse a costa de la ciudadania

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.