TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada presenta un pressupost de 60,3 milions d'euros, amb onze milions en obres

Pel que fa a aportacions de l’oposició, per incloure al pressupost, el govern afirma que només ha rebut ”per escrit” les d’Igualada Som-hi

politica
Dimarts, 15 desembre 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern igualadí donava a conèixer les xifres del seu pressupost per al 2021, que s'ha de portar a l'aprovació el ple del dimarts 29 de desembre. Es tracta d'uns comptes de 60,3 milions, que s'eleven a 71,7 milions si es compten els altres organismes i societats municipals.

El govern de Junts per Igualada proposa el segon pressupost d'aquest mandat amb unes dimensions majors que l'anterior: 60,3 milions d'euros, un 3,2% més. I cerca socis per aconseguir una majoria. El batlle Marc Castells i la quarta tinent de batlle Montserrat Duch avançaven aquest dimarts alguns dels detalls dels comptes. Un total d'onze milions d'euros dels que consten aquests pressupostos aniran a parar a inversions. Les més destacades són les del Campus Salut, amb tres milions d'euros; el Pla de Barris, amb un milió i mig i on s'hi inclou asfaltatges, parcs infantils i el pla d'arbrat, o el el nou alberg de Cal Maco. La presentació dels comptes es feia en aquest espai, on s'hi destinaran 950.000 euros.

Sobre com s'aprovarà aquest pressupost, el govern afirmava que espera propostes dels diferents grups, però que "només se n'ha rebut per escrit d'Igualada Som-hi". Anteriorment les dues forces ja s'han aliat força vegades i els quatre vots afirmatius o per abstenció de la formació permetrien que els comptes tiressin endavant. L'equip de Jordi Cuadras ja va presentar fa uns dies algunes propostes que demanaven que el govern considerés.

Pressupostos per a "la recuperació post-pandèmia"

Les obres que anuncia el govern també inclouen acabar el Centre Cívic Nord, una inversió de 400.000 euros en accessibilitat dels passos vianants, obres a l'entorn del Badia i Margarit, el Pla de modernització del polígon de les Comes, actuacions a l'Anella Verda, enllumenat, millores als cementiris, la redacció del Pla Director del Rec, el Fashion Hub i millores a les escoles o a Cal Badia.

El govern destaca que "malgrat la congelació dels impostos, farem més inversió que mai", també "en l'àmbit social". El pressupost dedicarà 5,6 milions d'euros "a despesa social, xifra que representa el 9% del total i un increment del 5% en relació a l'any passat". Pel que fa a habitatge, es destinen 229.000 euros, "xifra que suposa un 25% més que l'any passat". El pressupost destina 250.000 euros a despesa corrent directament relacionada amb la COVID-19.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.