TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Igualada va reduir el seu deute en set milions d’euros l’any 2013

Durant l’exercici anterior el consistori va destinar més d’un 16% del seu pressupost al retorn de deute, una quantitat que es repeteix aquest 2014

politica
Dijous, 15 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas va publicar el passat dilluns, 12 de maig, les dades corresponents al deute viu de les Administracions locals corresponent a l’any 2013. En el cas de l’Ajuntament d’Igualada, aquesta xifra contempla el deute amb els bancs del propi Ajuntament, dels seus organismes autònoms, del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i de l’antiga societat World Trade Center. El deute d’aquesta última, actualment inoperativa, ha passat a consolidar amb el del consistori i, en canvi, empreses també de titularitat municipal amb activitat de mercat com són SIMA –aparcaments– i PIMHA –habitatge– queden fora d’aquesta relació.

L'alcalde Marc Castells explica l'estat de les finances, acompanyat del regidor d'Hisenda Jordi Segura

Segons les dades del ministeri, Igualada va passar dels 57’3 milions d’euros de deute a 31 de desembre de 2012 als 50’4 milions d’euros a final de 2013. Això suposa una reducció del 12% pel que fa al deute del consistori. Tot plegat implica una reducció del 11’5% en un altre indicador, el del deute per habitant, que passa de ser de 1.461’3 euros per cada igualadí a 1.293,2 euros.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha recordat aquest dimecres la tasca que està duent a terme des de l’any 2011 el govern de la ciutat, format per CiU i ERC, per a redreçar les finances municipals. Castells afegeix que “estem, amb gran esforç, recuperant la salut econòmica, la solvència i el prestigi d’una institució que vam heretar en una situació crítica” i destaca que “el més important és que això s’està duent a terme mentre mantenim molt activa aquesta ciutat, impulsem projectes claus per al futur i tenim cura d’aquelles famílies que pitjor ho estan passant en aquests moments”.

Les claus per a aconseguir-ho, explica, són “la gestió responsable dels diners del ciutadà, l’administració eficient dels recursos municipals i el seny a l’hora d’afrontar només aquelles inversions que siguin necessàries i que impliquin un retorn per Igualada”. La voluntat ferma del govern, ha avançat, passa per reduir el més aviat possible la pressió fiscal sobre els igualadins “de seguida que els indicadors del consistori siguin positius; de moment seguim a planta i evolucionem favorablement”.

L’any 2013, l’Ajuntament va destinar un 16,5% del seu pressupost a aquest concepte: 5’8 milions d’euros al retorn de deute bancari i 1’7 milions als interessos corresponents. Aquest any s’hi dedica una quantitat similar, 7’4 milions d’euros. Això suposa que, durant dos anys, pràcticament 15 milions d’euros hauran anat dirigits a la reducció i pagament del servei del deute, fet que contribueix progressivament al sanejament de les finances municipals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.