TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Igualada treu a licitació el servei de recollida de residus i neteja viària

El consistori formarà una societat mixta amb una empresa privada

politica
Divendres, 2 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous al vespre es va donar llum verd al procediment per contractar la nova empresa que gestionarà, juntament amb el consistori, la neteja viària i la recollida de residus de la ciutat. D’aquesta manera s’implantarà el nou model de societat mixta, el 35% de la qual correspondrà a l’Ajuntament i el 65% restant a una empresa privada. El període de licitació es tancarà el 15 de setembre, i serà llavors quan es podrà posar en marxa aquest nou sistema.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’Entesa i el Partit Popular, i amb les abstencions de CIU i ERC. Tal com va recordar l’alcalde, Jordi Aymamí, es necessitava majoria absoluta per tirar-ho endavant, cosa que l’equip de govern va aconseguir amb el suport dels populars. Tant CIU com ERC van explicar la seva abstenció per coherència amb la seva postura el passat abril. Jordi Pont (CIU) va dir que encara que el nou contracte ‘és una bona notícia per a la ciutat’, el seu grup lamentava que no s’hagués arribat a cap acord amb els municipis veïns per mancomunar el servei. Per la seva banda, Joan Torras (ERC) va afirmar que el seu grup estava ‘d’acord amb l’essència del nou model’, però que hi havia diverses qüestions discutibles. Finalment, Pere Calbó (PP) va justificar el ‘sí’ del seu grup dient que és ‘imprescindible un nou sistema’, però va demanar una renovació urgent de la flota de vehicles per portar a terme aquests serveis.

La societat mixta que es crearà s’encarregarà de la recollida selectiva de totes les fraccions, de la neteja viària, del reg, del transport d’aquests residus a les plantes corresponents i de les deixalleries fixa i mòbil.


3 Comentaris

J

Joan

IGD

2 de juliol 2010.18:50h

Respondre

Si,ja imagino que sortirà una nova empresa afí a les sobretaules del alcalde i posaran un gerent, tipus el que paga sempre els tragus...
LLavors apujeu-nos la taxa d´ escombreries un 50 % que... Llegir més ningú dirà res.
Igualada, una ciutat per a viure... en la miseria.
Perque sempre estem en males mans??

S

Sentit Komú

El món

2 de juliol 2010.16:11h

Respondre

Esperança!!! A veure si és cert amplien la flota, fan bé la feina i apliquen el sentit comú evitant passar a recollir les escombraries a les 10 de la nit mentre sopem a la plaça de... Llegir més l’ajuntament!! Si és possible també s’abstinguin de fer la recollida en hora punta: les 8h o 9h del matí provocant embussos i un llarg, llarg etc. Ainxsss!!! Santa paciència ....

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

2 de juliol 2010.12:15h

Respondre

És pot preguntar qui ha redactat el plec de condicions de la licitació o seria molt suposar que ho ha fet la mateixa empresa que te la concessió ara!
Les nombroses mostres públiques de rebuig... Llegir més cap a l’empresa actua tant per part del PPc com d’Entesa, són per salvar la cara davant de les pròximes eleccions o són reals?
Suposem que el 35% no servirà perquè el que mani al Ajuntament n’hi posi un el del seu ADN com a gerent, sinó que sigui un gerent privat i posat per l’empresa concessionària, almenys aquest tindrà quelcom més que responsabilitats polítiques si ho fa malament. Que de menjadores amb mals administradors públics de ADN reconegut, en sobren unes quantes i així ens va.
Cordialment.
Josep M.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.