TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Jorba trasllada el resultat de la consulta a la Generalitat

Demana que es respecti l’opinió de la ciutadania expressada a les urnes i que no inclogui les 46 hectàrees previstes al PDUAECO

politica
Divendres, 29 octubre 2021. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern municipal de Jorba ha traslladat a la Generalitat de Catalunya la voluntat majoritària dels seus veïns, expressada a les urnes a la consulta popular no referendària celebrada diumenge passat, oposant-se a la implantació d'energies renovables i en contra de la classificació 46 noves hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic i Empresarial Igualada-Jorba.

L'equip de govern de Jorba "s'ha fet seu el resultat de la consulta", com han explicat fonts del consistori, i ha demanat a la Generalitat, en una reunió celebrada aquest divendres 29 d'octubre, "que respecti l'opinió de la ciutadania expressada a les urnes i que, per tant, no inclogui les 46 hectàrees previstes al Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena".

El govern municipal de Jorba també ha manifestat, per una banda, la satisfacció per l'alta participació en la consulta i d'altra banda, que segueixen "apostant per fer la transició energètica cap a energies renovables, un camí que consideren inevitable i necessari per al país i, alhora, reclamen poder fer compatible el planejament urbanístic de la Conca d'Òdena per estar preparats per poder acollir empreses de gran format que permetin crear llocs de treball de qualitat i siguin responsables socialment i mediambientalment".


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

2 de novembre 2021.07:33h

Respondre

Confio que els òrgans competents de la Generalitat tinguin en compte el pes relatiu del resultats del referèndum de Jorba respecte a altres opinions / posicions d’altres col.lectius ... Llegir més econòmics, socials i professional de la Conca d’Òdena, i també que la resta d’Ajuntaments siguin més pro-actius i les valorin, canalitzen

Jorba, i els seus habitants, formen part de un territori, en aquest cas la Conca d’Òdena, i fins i tot una mica en enllà, de pobles amb múltiples relacions (econòmiques, comercials, socials, culturals, etc. etc.) i interessos pe la qual cosa les decisions crec que han de ser compartides.

Estic d’acord de que el procés de desenvolupament el PDUAECO (Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena), com tantes altres iniciatives locals, comarcals, nacionals, s’han de portar millor, però lluny de la radicalitat i enfrontaments.

Com va manifestar Daniel Innerarity, filòsof i assagista basc (Bilbao, 1959), i estic molt d’acord:

-“el nostre gran problema és el populisme que impedeix construir l’interès general amb totes les exigències d’equilibri i responsabilitat”.

“La planificació estratègica ha d’establir les prioritats vers uns òptims possibles però forçosament imperfectes. En qualsevol cas, això només es pot fer a partir de grans consensos, partint de la informació objectiva sobre la realitat i sense prejudicis, dogmes ni utopies”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.