TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Masquefa congela els principals impostos per al 2022

Les ordenances fiscals per a l’any vinent incorporen un recàrrec de fins al 50% per als immobles d’ús residencial que es trobin desocupats de forma permanent

politica
Dijous, 4 novembre 2021. 11:13. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La congelació dels principals tributs i l'aplicació d'un nou recàrrec de fins al 40% de l'IBI dels immobles d'ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanents, són les principals novetats de les ordenances fiscals per al 2020 aprovades provisionalment pel Ple de l'Ajuntament de Masquefa, amb els vots a favor de Junts per Masquefa, PSC, ERC i C's i el vot en contra de la CUP.

Malgrat l'augment de l'IPC anual, el consistori masquefí ha apostat per no repercutir aquest augment en els tributs que paguen els veïns i veïnes del municipi, congelant els principals tributs i taxes municipals.

Tanmateix, s'han incorporat algunes bonificacions i canvis normatius i legals. En aquest sentit, dins les ordenances fiscals del 2022 destaca l'aplicació d'un recàrrec de fins al 50% sobre l'IBI dels immobles d'ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent; és a dir, aquells habitatges que es trobin en disposició de ser ocupat, o de cedir el seu ús a un tercer, sense que hi hagi causa justificativa de la desocupació. Aquest nou recàrrec s'aplica amb l'objectiu "d'afavorir el dret d'accés a l'habitatge dels masquefins", han explicat des del govern masquefí.

També cal destacar, entre les novetats, la incorporació de diverses bonificacions de la taxa per la prestació del servei de gestió dels residus municipals amb l'objectiu de millorar i potenciar la recollida selectiva de deixalles a la vila, com ara la reducció d'un 5% de la quota per participar d'una inspecció tècnica voluntària per tal ser un habitatge amb recollida selectiva acreditada.; la reducció d'un 20% de la taxa per establiments que participin en el servei d'inspecció tècnica voluntària i resultin ser un comerç local amb recollida selectiva acreditada; o el cobrament d'un import de 45 € per a la recollida de restes vegetals i poda en grans volums a través del servei porta a porta.

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Masquefa, Elena Fernández, ha explicat que "la pandèmia està suposant un revers econòmic molt important per a les famílies". "La bona salut econòmica de les arques municipals ens permet afrontar aquesta crisi social, sanitària i econòmica sense haver de sotmetre els nostres veïns a més pressió fiscal".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.