TORNAR

L'Ajuntament de Masquefa inicia una campanya de sensibilització per millorar la recollida selectiva

Amb el lema ”Masquefa, recicla i estalvia!”, la campanya s’adreça a tots els veïns i comerços del municipi i també pretén involucrar els alumnes de les escoles de Masquefa

politica
Dimarts, 15 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Masquefa ha engegat la campanya informativa i de sensibilització "Masquefa, recicla i estalvia!", destinada a la millora de la recollida selectiva de residus municipals. La iniciativa té per objectiu fomentar una correcta separació en origen dels residus, per tal de millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida selectiva del municipi, i d'aquesta manera, donar compliment a les directives europees que obliguen a aconseguir el 60% de reciclatge en residus municipals per l'any 2030.

PUBLICITAT

La campanya "Masquefa, recicla i estalvia!" preveu un seguit d'actuacions i materials de comunicació. En aquest sentit, com han explicat des de l'Ajuntament de Masquefa, durant el mes de febrer s'iniciarà el programa d'Inspecció Tècnica de Residus (ITR), es tracta d'un programa voluntari, gratuït i dirigit a tots els domicilis i comerços del municipi. En el cas dels domicilis, el programa d'ITR permetrà rebaixar fins a un 5% el cost de la taxa d'escombraries si es realitza un bon reciclatge. En canvi, en el cas del comerç local, aquesta reducció de la taxa podrà arribar fins al 20%. Per adherir-se al programa només cal sol·licitar-ho a l'Ajuntament a través d'una instància presencial o telemàticament. El termini de les sol·licituds és fins al dia 31 de març. Les persones o comerços que s'inscriguin al programa rebran tres visites d'un educador/a ambiental durant aquest 2022 per verificar que es recicla correctament, i així, poder obtenir aquesta rebaixa.

Per primera vegada, aquest 2022, l'ordenança fiscal aprovada estableix una reducció en la taxa de recollida de residus destinada als establiments comercials. A més, els establiments que superin positivament les tres inspeccions, se'ls hi facilitarà un adhesiu acreditatiu, per tal de comunicar a la ciutadania que en aquell establiment es realitza correctament la recollida selectiva.

Des de l'Ajuntament de Masquefa animen "a tota la ciutadania i establiments comercials a inscriure's per tal de contribuir en la millora de la recollida selectiva del municipi."

La campanya "Masquefa, recicla i estalvia!" és una iniciativa de l'Ajuntament de Masquefa, amb la col·laboració de l'empresa ARUM Consultoria Ambiental i el suport de l'empresa de serveis de recollida de residus CLD,


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.