TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Montbui presenta al·legacions al projecte de la línia MAT del grup Forestalia

L’oposició del govern montbuienc al projecte es basa ”en l’impacte en el paisatge, en el territori i la ciutadania, en les activitats econòmiques tradicionals i en els espais naturals i estratègics del territori català.”

politica
Dissabte, 29 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa dues setmanes, l'Ajuntament de Montbui anunciava la seva "oposició frontal" al projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues. L'Ajuntament montbuienc, que s'havia reunit amb associacions veïnals del municipi per exposar-los el seu posicionament, va anunciar que presentaria al·legacions al projecte, que actualment es troba en fase d'exposició pública.

Aquest dijous, en el Ple ordinari de l'ajuntament montbuienc, es donarà compte del decret d'alcaldia amb la formulació de les al·legacions anunciades. Aquestes al·legacions "es formulen tenint en compte que s'ha projectat construir una línia aèria de Molt Alta Tensió (MAT) que creuarà des de l'Aragó i fins a Catalunya. La MAT, de 400 Kv, tindrà 182'22 quilòmetres de recorregut, dels quals 140'23 a Catalunya, i amb una afectació de més de 631 hectàrees. Això comportaria la construcció de 378 torres metàl·liques", han manifestat des del govern montbuienc.

El projecte, assenyalen, "travessaria el terme municipal en sentit oest-est, en una distància aproximada de 6'3 quilòmetres. Comportaria la ubicació d'un total de 18 torres, d'una alçada entre 34 i 49 metres, separades 400 metres entre cadascuna d'elles. La MAT passaria pel bell mig del terme municipal, molt a prop de nuclis disseminats com el Coll del Guix, i crearia una greu afectació a espais oberts de gran valor natural i geològic. Gairebé tota la zona per on passaria la MAT és sòl agrícola i forestal, declarat d'important valor tant pel Pla Territorial de les Comarques Centrals (2008), el Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena (2009) i pel mateix POUM aprovat inicialment l'abril del 2019."

L'oposició del govern montbuienc al projecte es basa "en l'impacte en el paisatge, en el territori i la ciutadania, en les activitats econòmiques tradicionals i en els espais naturals i estratègics del territori català. L'impuls de les energies renovables no es pot fer d'esquena al territori i encara menys en funció d'interessos privats de corporacions que únicament contemplen com a objectiu els guanys econòmics, prioritzant-los per sobre de qualsevol altra consideració social, ambiental o de mínima sostenibilitat, i que tindrien greus efectes i externalitats negatives sobre la nostra pagesia, el paisatge i el medi natural", han remarcat fonts del govern.


1 Comentaris

J

JOSEPM

IGUALADA

29 de gener 2022.09:55h

Respondre

Aquesta línia és un cop a la independència, és clau fer Catalunya regió dependent d’Espanya a nivell energètic per evitar somnis d’independència.
És la línia que portarà energia... Llegir més elèctrica d’Aragó a Barcelona. Captada als Monegros -baix cost d’instal·lació- ha de permetre enriquir les butxaques del vertader poder a Espanya. Amb l’ajut incondicional -i ben pagat- de l’ex-conseller de Convergència.
És un esguerro al territori i a l’hora un increment del risc d’incendi forestal. Això si va contra la natura.
On són els opositors a les instal·lacions eòliques a les nostres serres i solars als nostres camps i teulades? Ara no els veig ni els sento. Potser és que si la torre no està al seu pati no els molesta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.