TORNAR

L'Ajuntament d'Òdena aprovarà dijous una moció a favor de la preservació de Can Morera

El text parla de ”preservar de la urbanització el mosaic agro-forestal del municipi al nord de la Conca d’Òdena, que inclou la zona de can Morera”

politica
Dimecres, 4 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Convoquen als veïns a ser a la sessió plenària que tindrà lloc al consistori odenenc, a les 7 de la tarda. La moció es presentarà com a vuitè i últim punt del ple.

El consistori odenenc s'ha posicionat contra el macropolígonEn el ple de dijous al vespre, a Òdena, es presentarà una moció a favor de preservar la zona de Can Morera del creixement industrial en el marc del Ple de l'Ajuntament d'Òdena. Aquest dilluns, l'associació Per la Conca i el sindicat Unió de Pagesos van consensuar en una reunió amb els partits polítics Fem Òdena i Òdena a Fons-Avancem una moció per aprovar en Ple Municipal la voluntat política de preservar de la urbanització el mosaic agro-forestal del municipi al nord de la Conca d'Òdena, que inclou la zona de can Morera.

Segons els impulsors, "l'aprovació d'aquesta moció representarà l'assoliment d'una de les fites que ambdues entitats ens havíem marcat per evitar l'aprovació per part de la Generalitat d'una planificació agressiva impulsada pels actors econòmics més ben connectats". Les entitats convoquen "a la ciutadania a celebrar aquest pas endavant en la preservació de l'entorn natural de la Conca d'Òdena".

 


7 Comentaris

J

Joan

Igualada

8 de setembre 2019.06:54h

Respondre

No volem presons, no volem abocadors, no volem carreteres, no volem desenvolupament industrial, no volem aeroports (etc) volem prestacions socials, volem treballar, volem un tren de debó, volem 40... Llegir més minuts i Barcelona, volem etc

Anem pensant a quin país cal mudar-se.

Mentrestant, cap problema, si alguna empresa vol arriscar-se a invertir, anirà allà a on la vulguin.

Suposo que populisme, a petita escala, és el debat sobre aquest polígon.

En canvi, sense tenir presa la decisió d’antuvi, crec que la gran majoria el que realment voldria és més informació i decidir, després, en conseqüència. Sense corruptes ni tampoc il•luminats.

P

Pere

Òdena

10 de setembre 2019.10:58h

Volem creixer a partir de poligons existents, volem poligons plens, volem empreses nascudes aqui, volem el tren gran ( que tel fotin a la porta de casa), volem ser respectuosos amb el medi ambient,... Llegir més volem productes de proximitat, volem sobirania alimentaria. Volem, la gent d’Òdena va dir la seva i des de la capital toca callar, tots volem el mateix però on toqui. No on God va perdre l’esperdenya...

A

Aaqualata

4 de setembre 2019.21:54h

Respondre

Seria adient analitzar quin tipus de pagesia hi ha a Odena i als seus voltants.
Seria adient veure quants llocs de treball aporten?
Seria bo, d’una vegada, pensar en la gent que vol posar bases... Llegir més interessats per a tenir oportunitats que puguin generar llocs de treball pel futur dels seus fills.
Que es faci un Referèndum, o no és oportú demanar el dret a decidir?.
Si més no, a un lloc o altre cal dotar de sol industrial. Serà Can Morera o serà un altre, però de moment tot aturat.
Per cert, algú analitzarà quantes famílies viuen de la pagesia i quantes de la indústria a la conca ? En alguns lloc és vol que decideixi la majoria i en altres no? Per cert, Som terra de secà .

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

5 de setembre 2019.10:38h

Crec que cal analitzar quin tipus d’empresa vol venir i quin volem. La pagesia fa temps que hi és, i el dia que per menjar només trobis un totxo potser valoraràs més la pagesia.
... Llegir més /> Sobre els llocs de treball ja ho he comentat en un altre comentari. No es tracta de quants llocs de treball, si no de quin tipus de llocs de treball.

Sòl industrial el que vulguis. No veig que el demani Montbui a Vilanova del Camí per casa seva que també tenen territori disponible. Però sòl industrial amb ocupació de qualitat, però aquest ja està disponible. Sòl per la logística que el facin a la Zona Franca de Barcelona, que ja tenen fetes totes les infraestructures de transport a la vora.

M’hauries de definir què vol dir ”BASES INTERESSATS PER TENIR OPORTUNITATS”.

Referèndums els que vulguis. No recordo que ningú el demanés en el mandat passat quan Guisado demanava fer el Pla D.U. de la Conca d’Òdena i no ho portava al programa. És més, va aturar un POUM que hagués pogut fer servir per posar Can Morera. En la darrera campanya a Òdena el debat va estar centrat quasi exclusivament en aquest tema i el resultat està a la vista en la composició del Consistori. Fixat que inclús l’Alcalde Guisado estava disposat, després de les eleccions, a aparcar Can Morera si el regidor de OAF el feia alcalde. Ja veus la importància que té Can a Morera per alguns (publicat a Anoiadiari).

Algú ha analitzat on vius i si seria millor enderrocar el teu pis hi posar-hi una empresa? Oi que no?. El pagesos fa segles que hi són. Cal justificar per què s’ha de fer fora a algú i per què s’ha de cedir l’espai a una altre. No s’ha de qüestionar els que hi són i perquè hi són.

Di quina majoria parles? De la d’un possible Referèndum o de la que hi ha al Consistori?

M

Mestre

Òdena

5 de setembre 2019.12:06h

Jo vaig votar a un dels 2 partits que es presentaven amb el NOOOO.
Hi treballen unes 60 families.
Es vol dotar la zona de l’aerodrom, molt més lógic no et sembla? On ja hi ha... Llegir més poligons existents, al costat de la A-2... i sobretot no hi ha cap corrupte per alla.

a

anonim

odena

4 de setembre 2019.15:28h

Respondre

Així li va a Ódena.... Una de les ventatges de portar empreses es que ve una injecció de diners i de treball.
Despres cuan no hi ha ni per posar llums de nadal ens queixem....

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

5 de setembre 2019.10:17h

El concepte portar empreses es abstracte. Quines empreses? De quins productes? Quanta ocupació generaran? Quina qualitat tindrà aquesta ocupació? Per què no troben lloc al sòl industrial ja... Llegir més disponible?.
Si del que em parles és de parcel·les de 100.000 m2 per posar-hi empreses de logística amb robots, ocupació de baix nivell, que potser inclús haurà de venir de fora la comarca, llavors no compro.
Si em parles d’empreses amb ocupació de qualitat, industrials, o de sector d’innovació, del sector TIC, recerca, etc ocupem el que faci falta i on faci falta, però dubto que aquest tipus d’empreses siguin les que requereixen parcel·les de 100.000 de sòl (que vol dir pavimentar una superficie de sòl agrícola de 200.000m2.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.