TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament de la Pobla aprova les retribucions dels càrrecs electes amb la crítica de l'oposició

ERC troba poc encertada la mesura d'augmentar un 30% el sou dels càrrecs electes malgrat que el govern s'empari en l'ACM

politica
Dijous, 14 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar en el Ple extraordinari del 7 de juliol les retribucions i indemnitzacions per als càrrecs electes, que segueixen les directrius proposades per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a les poblacions d’entre 1.001 i 3.000 habitants. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i en contra dels dos grups municipals de l’oposició, PSC i ERC. Aquest últim partit ja ha mostrat el seu descontent amb la decisió i afirma que les noves retribucions suposen un augment del 30% respecte el que es cobrava fins el moment.

L’alcalde tindrà dedicació parcial i percebrà una retribució bruta anual de 26.938,80 €, dividits en catorze pagues. La resta de regidors de la corporació, que no tenen dedicació exclusiva ni parcial, rebran les indemnitzacions següents: per assistència als plens, 150 € (tant els representants de l’equip de govern com els de l’oposició); per assistència a les Juntes de Govern Local, 150 €; i per assistència a la Comissió Especial de Comptes i a altres comissions no resolutòries que es puguin constituir, 150 €. Aquestes quantitats són les mateixes que fa quatre anys.

L’alcalde, Santi Broch, va explicar que per establir les retribucions i les indemnitzacions dels càrrecs electes s’havia seguit la proposta de l’ACM, ja que en aquesta qüestió la llei no determina res. Broch va explicar que el sou d’alcaldia s’ha establert d’acord amb la pujada de l’IPC d’aquests darrers quatre anys.

ERC lamenta la decisió

ERC ja ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió i Josep Aguilera, regidor a l'oposició, afirma que: 'A la pràctica, pagar el sou al nostre alcalde ens costarà als poblatans força més del que ens venia costant fins ara, una mesura que ens ha agafat per sorpresa, ja que no la vam veure per enlloc anunciada en el programa electoral de Convergència i Unió' i lamenta que en moments de crisi es prenguin mesures com aquestes que 'provoquen cada vegada més desafecció política per part dels ciutadans'.


6 Comentaris

P

Pep

15 de juliol 2011.17:12h

Respondre

Com que m’ho recomanen, m’apujo el sou un 30% i tots contents. Ara bé, el que no explico als ciutadans és que els mateixos de l’ACM em recomanen disminuir la retribució un 5% com a mesura... Llegir més per reduir el dèficit públic,... però aquesta recomanació no m’agrada, i per tant, no l’aplico. Total, qui se’n recordarà d’aquí a 4 anys? Que bé que la retribució que ha de percebre cada electe no sigui regulada per llei i tothom pugui fer el que li doni la gana, oi? Exactament igual que la resta de treballadors!

R

Rosa

14 de juliol 2011.22:59h

Respondre

Senyors de CIU, enhorabona per prendre les millors decisions per vosaltres, no pels ciutadans, si senyor !!!
No teniu vergonya, quins pebrots, fins i tot un nen de P5 o trobaria injust.

R

Ricard

La Pobla de Claramunt

14 de juliol 2011.21:43h

Respondre

Ja podeu posar a qui volgueu al capdavant,tots són una colla de lladres i nosaltres mesells per votar-los,tenim el que ens mereixem.Ja ho dèia en Bob Marley:”No li demanis un favor a un... Llegir més polític,perque se’l voldrà cobrar cent vegades”,i quina raó tenia...

J

Joan

La Pobla de Claramunt

14 de juliol 2011.19:24h

Respondre

Així funciona tot... mentrestant la Generalitat baixarà un altre cop el sou als funcionaris, que em sembla coherent. Amb la crisi ens haurem d’apretar tots el cinturó. Però si l’exemple que... Llegir més donen els que manen és pujar-se el sou, ja se’n poden anar tots a un lloc que jo sé. És tant èticament lamentable i d’una moralitat tant baixa que no penso seguir opinant. Lladres! No sé com ho poden acceptar... quina poca sensibilitat...

B

Berta

14 de juliol 2011.16:14h

Respondre

Indignant!

P

Pere

La Pobla

14 de juliol 2011.09:00h

Respondre

Trobo repugnant en els moments actuals apujar-se el sou. Per més justificat que estigui, com deia el president ”ara no toca!”. Realment ho fan tot pel Broch gros!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.