TORNAR

L'Ajuntament de la Pobla substituirà el model de comissins informatives per les comissions especials

El govern de Mabras vol integrar així a l’oposició en els debats dels projectes del municipi

politica
Divendres, 12 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nou alcalde Antoni Mabras avança que en el nou mandat, els regidors tindran la documentació que es porti a les sessions plenàries "amb vuit dies d'antel·lació". Els plens del municipi es faran cada dos mesos. 

Aquest mandat, l'Ajuntament poblatà crearà les Comissions Especials per Projectes, que substituiran les Informatives que es feien en l'anterior mandat. Així es va aprovar en el ple del cartipàs, en què també es van acordar les dedicacions i retribucions de l'alcalde i dels regidors i regidores. El tema es va tractar en el punt en què es va establir la periodicitat de les sessions ordinàries, que es faran el tercer dimecres de cada dos mesos a les 7 de la tarda, i que es va aprovar amb els vots a favor de Participa!, PSC i ERC i en contra d'Avancem per la Pobla- Junts.

La sessió plenària del cartipàs, la setmana passadaEl nou batlle, Antoni Mabras, va explicar que se substitueixen les Comissions Informatives per les Especials per Projectes perquè des de l'equip de govern "volem treballar per projectes, conjuntament amb l'oposició. Pensem que és una manera més oberta i transparent de tirar endavant propostes". Segons va explicar l'alcalde poblatà, "aquestes comissions no només les decidirà l'equip de govern sinó tot el consistori i des de l'oposició també se'n podran proposar". En aquest sentit, Mabras va anunciar que en la primera sessió ordinària del setembre és previst portar a aprovació la constitució de dos d'aquests òrgans: un sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que es vol intentar tirar endavant aquests propers quatre anys, i una altra, sobre el Reglament Orgànic Municipal (ROM), que data de 1986.

Des d'ERC, Albert Duran, va manifestar la seva conformitat que es retorni a la periodicitat de dos mesos de les sessions ordinàries establerta fa uns anys perquè "creiem que és la temporalitat adient". També es va mostrar favorable a la creació de les Comissions Especials per Projectes, tot i que va manifestar la seva disconformitat amb la substitució de les Comissions Informatives i va plantejar la possibilitat de constituir les de portaveus, proposta que va ser valorada positivament des de l'equip de govern.

L'ex alcalde i ara cap de l'oposició, Santi Broch, es va mostrar contrari a la substitució de les Comissions Informatives per les de Projectes. Broch va afirmar que "el primer que ens van demanar vostès en l'anterior mandat va ser la creació de les Comissions Informatives, que es feien una setmana abans del Ple, i que creiem que són necessàries per tenir la documentació que es tracta al plenari". Mabras responia que es proposa fer aquest canvi perquè en l'anterior mandat "les Comissions Informatives eren com un mini ple i, en moltes ocasions, no es resolia res". El màxim responsable del consistori poblatà també es va comprometre a que els regidors i regidores tindran la documentació que es porti al plenari ordinari vuit dies abans que tingui lloc. Pel que fa al punt de la dedicació de l'alcalde i dels regidors i regidores i de les retribucions, dietes, indemnitzacions i assignacions econòmiques dels grups municipals es va aprovar amb els vots a favor de Participa!, PSC i ERC i en contra d'Avancem per la Pobla-Junts. En aquesta primera sessió del mandat, també es va donar compte de la distribució de les regidories que queden repartides en cinc grans àrees que són: Règim Intern, Antoni Mabras; Atenció a les Persones, M. Pau Castaño; Territori, Frederic Marí; Medi Ambient i Salut, Berta Pons, i Societat, Montserrat Sanou.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.