TORNAR

L'Ajuntament de la Torre de Claramunt aprova el pressupost per al 2022

El pressupost, que puja a 4.310.513, 64 euros, va ser aprovat per unanimitat de tots els partits representats a l’ajuntament

politica
Divendres, 14 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Torre de Claramunt ha aprovat, amb el suport de tots els grups municipals, el pressupost per a l'any 2022, que ascendeix a 4.310.513, 64 euros. Preveuen un equilibri entre despesa i inversió, una previsió d'endeutament del 31% i la congelació de tots els impostos. Entre les principals inversions destaquen la segona fase d'asfaltatge a Pinedes, la millora de la xarxa de distribució d'aigües a Pinedes o la millora de la zona La Serra a Espoia, entre altres. També destaca una partida destinada a projectes que escolliran els veïns.

Jaume Riba, batlle de la Torre de Claramunt, ha manifestat "la seva satisfacció per tirar endavant aquests pressupostos amb el suport de tots els grups municipals i feia valdre el caràcter negociador i conciliador de totes les parts que han sabut posar per damunt l'interès ciutadà."

Des de l'Ajuntament de la Torre de Claramunt han explicat els principals punts dels nous pressupostos aprovats.

Pel que fa a la partida d'ajudes socials, es destinarà un 5% més que l'any passat, concretament 42.200 euros. La bonificació pel transport a les persones majors de seixanta-cinc anys, que fins ara era del 20%, passarà a ser del 50%.

L'entrada en funcionament del nou Espai per a la Gent Gran comptarà amb una inversió de 40.000 euros aproximadament que se sumaran als 10.000 euros ja destinats l'any passat. A més, tindrà una partida de 6.900 euros per a la dinamització del centre.

Pel que fa als centres socials Sant Joan Baptista i Pinedes de l'Armengol s'ha reservat una partida de 52.000 euros destinada a la realització d'activitats.

Pel que fa a ensenyament, es destinaran 92.250 euros, dels quals, 26.200 euros seran per a beques, un 36% més en ajudes que l'any passat.

Un cop més, l'Ajuntament de la Torre de Claramunt aposta per la participació ciutadana i s'ha reservat una partida de 35.000 euros per a destinar en dos projectes que els ciutadans escolliran.

Algunes de les inversions més destacades que es realitzaran són: la segona fase d'asfaltatge a Pinedes (60.000 euros), la millora de la xarxa de distribució d'aigües a Pinedes (397.500 euros), una escombradora gran (99.100 euros), asfaltatge del camí del Xaró a la Torre (60.000 euros), la creació de franges de seguretat (15.000 euros) i la millora de la zona La Serra a Espoia (60.000 euros).

Els pressupostos també contemplen l'adquisició d'un pis per emergència social, la previsió de posar plaques solars al Centre Social i a l'escola i la col·locació d'una càmera de prevenció d'incendis per disposar d'un municipi més segur.

Pel que fa als centres socials Sant Joan Baptista i Pinedes de l’Armengol s’ha reservat una partida de 52.000 euros destinada a la realització d’activitats.

Pel que fa a ensenyament, es destinaran 92.250 euros, dels quals, 26.200 euros seran per a beques, un 36% més en ajudes que l’any passat.

Un cop més, l’Ajuntament de La Torre de Claramunt aposta per la participació ciutadana i s’ha reservat una partida de 35.000 euros per a destinar en dos projectes que els ciutadans escolliran.

Algunes de les inversions més destacades que es realitzaran són: la segona fase d’asfaltat a Pinedes (60.000 euros), la millora de la xarxa de distribució d’aigües a Pinedes (397.500 euros), una escombradora gran (99.100 euros), asfaltatge del camí del Xaró a La Torre (60.000 euros), la creació franges de seguretat (15.000 euros) i la millora de la zona La Serra a Espoia (60.000 euros).

Els pressupostos també contemplen l’adquisició d’un pis per emergència social, la previsió de posar plaques solars al Centre Social i a l’escola i la col·locació d'una càmera de prevenció d’incendis per disposar d’un municipi més segur. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.