TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

L’Ajuntament vol arranjar l’antic Hospital per acollir el centre de simulació en l’àmbit salut

Es sol·licitaran subvencions al Feder i a la Diputació per dur a terme les obres

politica
Dimecres, 15 setembre 2010. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’edifici de l’antic Hospital, situat al passeig Verdaguer, quedarà lliure abans no acabi l’any. La previsió és que la unitat de salut mental es traslladi al nou CAP un cop s’acabin les obres, i l’espai que fins ara ocupava es vol remodelar per acollir el futur Centre d’Innovació per a la Simulació en l’Àmbit de la Salut.
PUBLICITAT

El centre es vol emplaçar a l'antic Hospital

El Dr. Macarulla, explicant el projecte

Així ho va aprovar aquest dimarts per unanimitat el Ple de l’Ajuntament d’Igualada, donant llum verd a l’avantprojecte per remodelar la part est de l’antic Hospital i acollir, en un futur, el centre d’innovació que es planteja.

Abans de la votació, Jordi Riba (PSC) va dir que es tractava d’una oportunitat ‘per convertir Igualada en un referent a Catalunya en l’àmbit de la innovació en la salut’, i de donar a la vegada una reutilització a l’edifici de l’antic Hospital. Riba va anunciar que es preveu assolir el finançament per engegar el projecte (amb un pressupost d’1.100.000 euros) a través de subvencions del Feder i de la Diputació de Barcelona.

Impuls privat

Marc Castells (CIU) va anunciar el vot a favor del seu grup, però va remarcar que ‘el projecte surt d’un grup de persones que se’l creuen, i que el que fan les institucions és donar-hi suport’. Castells també va dir que el projecte ha de ser ‘autosuficient financerament’. Per la seva banda, Joan Torras (ERC) també va mostrar-s’hi favorable i va ressaltar la dinamització que se n’havia fet des del sector privat i professional. De totes maneres, també va recordar que l’equip de govern encara els havia de respondre certes preguntes sobre l’avantprojecte, formulades en la comissió informativa.

També Pere Calbó (PP) va queixar-se de manca d’informació. En aquest sentit, va preguntar quin seria l’òrgan de gestió del centre, com es finançarà i com es tirarà endavant si les subvencions del Feder i la Diputació no són suficientment quantioses. Calbó va reiterar que ‘aquest projecte ha de ser garantia d’èxit’.

Bones expectatives

Jordi Riba va respondre que l’òrgan de gestió serà un consorci públic-privat (del qual en formarà part l’Ajuntament d’Igualada), que el pressupost municipal haurà d’assumir 375.000 euros per posar-lo en marxa (completant les aportacions del Feder i la Diputació). Pel que fa a l’autosuficiència del projecte, Riba va dir que segons els contactes amb el sector privat i el sector acadèmic i universitari, aquest ‘té confirmades unes molt bones expectatives’.

Projecte de país, projecció internacional

El doctor Enric Macarulla, un dels impulsors del projecte, explica la importància de la simulació en l'àmbit sanitari per l'augment de la seguretat dels pacients i per l'estalvi de recursos que comporta la disminució dels eventuals errors. Macarulla va afirmar que el centre que es vol instal·lar a l'antic Hospital 'és només una part del projecte en el qual treballem': la creació d'una xarxa liderada des d'Igualada però amb abast de país, i amb projecció internacional. Allò que diferencia el projecte igualadí d'altres que es porten a terme 'és la importància que donem a la innovació, volem que les empreses treballin en aquest àmbit, que hi investiguin'. Per això el doctor va dir que és rellevant donar-ho a conèixer com un projecte de país, 'relacionant-ho amb el segell Salut-Catalunya, molt potent i internacionalment reconeguda'. Enric Macarulla va dir que l'ambiciosa iniciativa ja compta amb el recolzament de la Generalitat que, a través d'ACC1Ó, ha atorgat una subvenció per a redactar el projecte.

D'altra banda, la secretària general de la Unió Empresarial de l'Anoia i membre del grup Anoia ON (també impulsors de la iniciativa), Àngels Chacón, va deixar clar que el projecte 'ha de funcionar de manera autònoma i autosuficient', i va explicar que la bona acollida entre les empreses assegura 'que es tracta d'un projecte sòlid, i que tindrà retorn'.

PUBLICITAT

4 Comentaris

À

Àngels Chacón

Igualada

21 de setembre 2010.16:04h

Respondre

Hola Josep,

Precisament per donar contingut a paraules com innovació, diversificació , autofinançament... ect hi ha projectes com
aquest i molta gent treballant-hi. No és que hi hagi cap... Llegir més secret,
senzillament gent que creu més important treballar que buscar
portades de premsa. Quan vulguis et convidem a conèixer-lo amb
més detall.

j

josep

igualada

16 de setembre 2010.17:31h

Respondre

Tot sona molt bé perquè en la notícia s’usen amb fluidesa les paraules màgiques innovació, recerca, autofinançament, consorci públic-privat, gent que s’ho creu, lideratge i bones... Llegir més expectatives. Per poder donar però una mica de credibilitat a la història faltaria un link o una mica d’informació per a saber de què caram va exactament, com es planteja i les aplicaions o repercusions d’aquest extraordinari projecte. Un té la tendència a creure que hi ha una mica de fum quan un projecte te’l pinten tant esplèndit i no t’ensenyen l’interior.

C

Carles

Igualada

16 de setembre 2010.15:33h

Respondre

Per fi bones noticies!..una iniciativa que situarà a Igualada com a centre de referència en Innovació i Recerca és un molt bon punt de sortida per tal que l’Anoia deixi de ser una comarca... Llegir més ”oblidada”.
Crec que tothom (organismes públics i privats) s’ha d’esforçar perque aquest projecte es quedi a casa nostra aprofitant aquest espai a la ciutat i com a generador i promotor de llocs de treball per la gent de la comarca.
En aquests temps difícils és important que sorgeixin iniciatives d’aquest tipus que mostrin que a la nostra ciutat i comarca hi ha gent emprenedora i amb iniciativa que vol fer coses noves.
Felicito als impulsors d’aquest projecte i desitjo que la propera noticia al respecte sigui la confirmació de que aquest projecte es ja una realitat.

X

Xavier Marginet

16 de setembre 2010.11:46h

Respondre

Tenim la oportunitat de tirar endavant un projecte de país que donarà llocs de treball, atreurà empreses i dinamitzarà la innovació i el coneixement a l’Anoia. Tant de bo la coincidència... Llegir més d’objectius no es trenqui i el suport de partits i agents socials es mantingui unànim. Un bon exemple de que sí que són possibles iniciatives que sorgeixen dels ciutadans amb esperit de beneficiar tota la societat. Gràcies a tots els suports.

Xavier Marginet, Director de l’Associació Catalana de Tecnologia

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.