TORNAR

Alba Vergés apostarà pel tren ràpid de 50 minuts d'igualada a Barcelona

El partit assegura que s’ha creat una aliança territorial de les ciutats Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada, Manresa i Martorell per fer realitat aquest eix ferroviari transversal

politica
Divendres, 26 maig 2023. 16:39. Redacció AnoiaDiari.

L'alcaldable Alba Vergés i el Conseller de Territori, Juli Fernández, han anunciat que apostaran pel tren ràpid de 50 minuts d'Igualada a Barcelona. Vergés ho considera "una infraestructura necessària i imprescindible pel futur del nostre territori" i ha recalcat que, en el cas d'Igualada, "el tren ràpid ens connectaria de manera ràpida amb les principals ciutats del nostre entorn i en 50 minuts amb Barcelona".

Per aconseguir-ho s'ha forjat una gran aliança territorial dels alcaldables d'ERC de les ciutats de Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada, Manresa i Martorell, que aplega més de 350.000 habitants", amb l'objectiu de reclamar a les administracions la inversió necessària per fer realitat l'eix ferroviari transversal.

"Si oferim viatges més directes, amb més freqüències i en menor temps podrem oferir una alternativa real a l'ús del vehicle privat i un estalvi econòmic pels usuaris", comenta Vergés. A més, en l'àmbit territorial, connectar ciutats mitjanes entre elles és una manera de "vertebrar la Catalunya sencera, d'oest a est, frenar el despoblament i fomentar el reequilibri territorial", ha defensat.

En aquest sentit, el conseller ha declarat que "estem disposats a assumir les responsabilitats que l'estat espanyol no exerceix, oferint una alternativa real al cotxe i millorant el dia a dia de la gent".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.