TORNAR

Alba Vergés trasllada al conseller de Salut la necessitat "d'impulsar un nou projecte" a l'Hospital d'Igualada

politica
Dimecres, 14 desembre 2022. 15:47. Redacció AnoiaDiari.

La candidata d'ERC a les pròximes eleccions municipals a Igualada ha traslladat a l'actual conseller de Salut, Manel Balcells, "la necessitat de millorar les condicions laborals del personal sanitari i prioritzar l'atenció a les persones a l'Hospital d'Igualada." L'exconsellera d'aquesta cartera, defensa "la necessitat d'afavorir el relleu generacional al centre hospitalari i impulsar un nou projecte per millorar l'atenció a les persones i resoldre les mancances i necessitats."

"Cal resoldre les mancances i necessitats de l'Hospital d'Igualada", va manifestar Alba Vergés al titular de Salut, remarcant que "cal fer una aposta de present i futur, per poder garantir una atenció sanitària més personal, profunda i ràpida, afavorint el relleu generacional i l'impuls d'un nou projecte" per al centre hospitalari anoienc.

L'alcaldable republicana ha assenyalat que "els darrers anys, el Consorci Sanitari de l'Anoia ha apostat per posar la prioritat en l'àmbit econòmic de l'Hospital d'Igualada, però ara necessitem cuidar més les professionals de la salut, afavorir i garantir que es quedin, sobretot en les diverses especialitats, millorar les seves condicions laborals i posar el focus en l'atenció mèdica a la ciutadania, oferint un millor servei", remarcant que "volem que l'Hospital d'Igualada torni a ser un referent. Cal prioritzar les persones i assegurar una millor atenció i dedicació als pacients. Per això proposem un canvi d'enfocament, que doni oportunitats i resolgui problemes".


7 Comentaris

F

Faraidon Ehsan

Igualada

16 de desembre 2022.18:48h

Respondre

Metges de Catalunya (MC) segueix preparant la vaga de facultatius dels propers dies 25 i 26 de gener. Transcorregudes tres setmanes des de l’anunci de la convocatòria, el sindicat no observa per... Llegir més part del Departament de Salut cap moviment que pugui conduir a un acord que eviti l’aturada. Per aquest motiu, ja ha activat tots els seus recursos organitzatius per dur a terme una vaga que tindrà un ”gran seguiment i impacte sobre el sistema públic de salut”. Més enllà de les declaracions publiques de comprensió i empatia vers les reivindicacions dels professionals mèdics, l’organització no ha rebut una proposta formal que doni resposta a les principals reivindicacions del sindicat. ”El conseller Balcells segueix obcecat a gestionar la vaga com un conflicte estrictament laboral que s’ha de resoldre a les taules de negociació dels convenis col·lectius, però la realitat és que la nostra protesta va molt més enllà d’això. Volem transformar les condicions assistencials per atendre la població amb dignitat”. Així ho afirma el vicesecretari general de MC, David Arribas.

C

Carme

Igualada

19 de desembre 2022.23:12h

Mai millor dit.

F

Faraidon ehsan

Igualada

15 de desembre 2022.21:40h

Respondre

Hola Sra. Vergés
Soy profesional médico del CSA desde hace 32 años y me sabe muy mal que usted salga a estas alturas( no antes cuando era consellera) a decir estas cosas que quedan muy bonitas... Llegir més pero proporcionan ninguna solución práctica.
El problema es mucho más grave que un gerente o una directora de enfermería.
Los hospitales comarcales y bastantes CAPS, están gestionados por 2 patronales privadas (con muchísimo ánimo de lucro) que imponen la política sanitaria de los hospitales ya que la clase política os habéis desentendido de la gestión.
El presupuesto de sanidad está muy por debajo de lo que debería ser para los servicios que ofrece.
Los gobiernos de todos los partidos (incluido el suyo también, evidentemente) han maltratado desde siempre a los profesionales sanitarios que han sido utilizados como mano de obra barata de la que os habéis aprovechado muchísimo.
La falta de médicos y enfermeras es por culpa de una política sanitaria nefasta.
Se está beneficiando a la privada desde hace años ya que una madre no puede esperar por ejemplo, no sè cuánto tiempo para que le vean a su hijo y así en miles de situaciones).
A los gestores de los hospitales se les da unas indicaciones desde las patronales y por ende desde la conselleria de lo que pueden gastar y no pasarse( porque si no le echan tan tranquilos).
Dígame cómo solucionaría toda la problemática de las urgencias ( la nuestra sobre todo ya que muy posiblemente será alcaldesa con pactos) sin que pase por echar a los gestores actuales como usted propone ( que pueden tener su parte de culpa evidentemente).
Esa problemática de hoy viene de hace mucho tiempo y cada año pasa lo mismo en muchos sitios y nunca se ha querido solucionar porque aparte de una buena gestión, para que Igualda sea atractiva para los profesionales, su gobierno tiene que poner muchos recursos encima de la mesa para solucionar los problemas de sobrecarga, explotación, contratos basura, maltrato a los profesionales por falta de dinero, que bien se gastan en otras cosas cuando hacen falta.
De veras, me gustaría saber qué haría a nivel práctico en el hospital sin dar los RECURSOS necesarios????.
Le agradecería que nos aclarara lejos de discursos políticos ( los otros partidos también evidentemente)porque ahora vienen las municipales y ahora toca presentar la cabeza de alguien para decir que han hecho algo.
Soy firme defensor de una sanidad pública de calidad y veo con tristeza como se la están cargando entre todos????????????????.
PD: Si es tan amable de paso de sacar las estadísticas de espera en urgencias de unos cuantos hospitales para que la gente se haga una idea de dónde estamos en eso de atención a los ciudadanos en todo el país.
Muchas gracias.

C

Carme

Igualada

19 de desembre 2022.23:19h

Quanta raó!!! Sempre volent quedar bé de cara a la galeria.....i l’atenció sanitària està escapçada per aquest@s que tant s’omplen la boca de mentides a la seva mida i conveniència. La... Llegir més deshumanització creix.....i la política l’engreixa pels seus propis interessos. No hi ha calers per les necessitats bàsiques i en canvi sí per a fer el papallona....agafant la poltrona...no vagi ser que desapareixia.....Salut per tothom.....que ens farà falta....vist el panorama. Una pacient amb molta paciència.

S

Silke

Igualada

21 de desembre 2022.11:39h

Totalment d’acord amb el que diu el Sr. Faraidon.
Ens estan prenent la sanitat pública davant dels nassos, i nosaltres anem fent... ocupats en les nostres petites batalletes. Per això, hem... Llegir més de recolzar amb paciència l’aturada de metges prevista pel gener.

M

Marià

Igualada

15 de desembre 2022.13:10h

Respondre

”Consejos vendo que para mi no tengo”
Os habéis cargado la sanidad pública (seguridad social), habéis creado ”els consocis sociosanitaris per col·locar als amics amb un bon suo” y... Llegir més quitaros la responsabilidad de gestión porque no sabéis gestionar y tu personalmente, has hecho la peor gestión que se recuerda en la sanidad publica y ahora te presentas ante los medios con la solución mágica de lo que tienen que hacer el actual responsable y que tu no avistes hacer ni savias hacerlo.
Dedícate a otros menesteres, sería bueno para la política y para los catalanes pero también es verdad que para ocupar un puesto en política autonómica y estatal no hay que ser ni inteligente, ni tener estudios, solo tener cara y un partido que te de cancha.
Desgraciadamente no ocurre lo mismo cuando tienes que optar por una plaza de funcionario y en la empresa privada, así nos va en este país

J

Jordi

Igualada

15 de desembre 2022.09:09h

Respondre

Avui no es 28 de desembre, no? Senyora ex-consellera de salut... No ho podria haver solucionat vostè quant era consellera? D’acudit, Brutal, eleccions municipals..., no hay mas preguntas... Llegir més señoria....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.