TORNAR

L'alcalde de Vallbona: "que facin la moció, no calen més mentides"

El govern de la vila afirma que no s’ha pogut obrir cap via de diàleg en un any

politica
Dimarts, 24 maig 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Vallbona va cremant alcaldes i polítics a un ritme frenètic. La moció que PSC, CiU i Veïns amb Veu faran efectiva el dia 30 desbancarà  l'actual batlle, Joan Garcia Semitiel, d'Esquerra. El nou ocupant de la batllia serà Maria Isabel Ferrer Bosch, del PSC.

L'alcalde de Vallbona, Joan Garcia Semitiel, ha acusat  l'oposició de "joc brut". Els cinc regidors que estan fora del govern -tres del PSC, un de CiU i un de Veïns amb Veu-, han presentat una moció de censura que es farà efectiva el 30 de maig en un ple extraordinari. Garcia, d'Esquerra, ha manifestat a Anoiadiari que "estan enviant missatges als mòbils plens de mentides, com que tenim el poble sense arreglar i que tot està deixat". L'actual batlle afegeix que "és fàcil, no han de dir mentides. Són cinc i nosaltres quatre, que facin la moció, no cal enganyar ningú".

Fins el dia 30, serà alcalde: Joan Garcia SemitielEsquerra governa en minoria des del passat estiu, quan Raül Parramon (CiU) va renunciar a l'alcaldia que havia pactat amb PSC i VV. Eudald Planella (PSC) la va assumir durant un breu lapse de temps fins que l'11 de juliol, en un nou ple, la vara va anar a parar a Joan Garcia, portaveu d'Esquerra, la força més votada. Garcia Semitiel es lamenta que "hem intentat allargar la mà durant aquests mesos, sense sort. Estem molt decebuts que ara vulguin fer això. Una moció de censura es fa a un govern que fa malament les coses; aquí, en canvi, sembla que ho fan perquè ho fem bé".

Ja quan Esquerra va quedar primera força, el passat maig, l'aleshores cap de llista, Òscar Labraña, no va poder tancar cap pacte amb les altres tres forces per a governar. El tripartit PSC-CiU-VV va concretar un govern amb Parramon com a alcalde fins el 2016 i Planella des d'aleshores fins el 2019. Es venia d'una etapa amb força crispació i amb la població dividida. Garcia Semitiel assegura que "tots els que hi som ara no hi érem en mandats anteriors, per tant, no crec que es pugui parlar de crispació ara". Segons el batlle "hem intentat en tot moment cercar acords. D'altra banda, no percebo descontent entre la població: hem fet una feina molt important amb l'arranjament de totes les voreres del poble, hem executat treballs de jardineria que no es feien des de fa quatre anys i teníem a punt d'enllestir el pla de protecció d'incendis...".

Garcia es mostra especialment "decebut" amb la secció local de CiU, ja que "amb José Peña no es va arribar a cap acord i quan va plegar, va entrar Pere Massagué. Aquest va dir que volia formar part del govern, però tot i que l'opció més clara i lògica seria entrar al ja existent, els que tenim més vots, ha preferit un altre pacte". El republicà comenta que "amb VV, que té un sentiment molt espanyolista, és normal no pactar; amb el PSC, per ser la segona força més votada, potser; però la lògica és que si hi ha un pacte a nivell nacional i comarcal amb CiU, almenys, que ens escoltin, però en cap moment han volgut. No sé quins interessos hi pot haver". Tot i que hi ha hagut alguns moviments a escala anoienca de les direccions de convergents i republicans sobre el tema, l'alcalde entén que "en principi, la decisió s'hauria de prendre des del municipi; tampoc és normal el tarannà de CiU a Vallbona".

 

 


3 Comentaris

r

roser sabate serra

Vallbona d'Anoia

31 de maig 2016.15:09h

Respondre

Llevo viviendo en Vallbona d’Anoia desde el verano pasado. Mi nueva vivienda se situada enfrente del transformador de FGC. A unos 50m de la vía y dentro del bosque. y pocos metros de las casas... Llegir més situadas
enfrente de la estación, El Ayuntamiento tiene el deposito de recogida de muebles, colchones, aceites,
plásticos de depositos proporcionados por la Diputación para el reciclaje. Por supuesto todo ello altamente inflamable. El pasado lunes 23 de Mayo y despues de una semana, me recibió el Alcalde Juan.
de ERC, Pero hoy he sabido que este vertedero descontrolado del Ayuntamiento, viene practicandose
desde hace unos díez años. Pero los residentes desconocen este vertedero. Ni tan sólo estaba en nungun programa político, el proposito de mejora.
La entrada en libre tiene varias entradas, los chatarreros, recogen lo comercial y además hay quien se
dedica a cortar arboles dejando los residuos de las ramas.
El alcalde que me atendió dijo no saber nada, para él sólo hay runa, yo no puedo darles imágenes, pero mi teléfono es 934416023, y puedo mostrarles.
El incendio sufrido el pasado verano en nuestra zona industrial, parece no alarmo, de todas maneras
las zonas industriales tienen controles de industria, sin enbargo este vertedero Municipal, NO TIENE NINGUN CONTROL.
Roser

A

Antoni

Igualada

24 de maig 2016.14:25h

Respondre

Corre un rumor que diu que un dels motius de les discrepàncies ha estat el nomenanent mig a dit d’un nou tècnic municipal. Podria informar-ne millor la notícia? Gràcies

a

albert

igualada

25 de maig 2016.21:03h

Corre un rumor q diu ”Massagué”.
A CIU i a VV.
#Caciquisme

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.