TORNAR

L’alcaldia és la principal discrepància perquè CiU i ERC arribin a un acord a Òdena

Francisco Guisado proposa un govern amb minoria

politica
Dimarts, 7 juny 2011. 03:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Falta menys d’una setmana per a la constitució dels Ajuntaments que tindrà lloc el proper dissabte dia 11 i a Òdena, un dels municipis que té la clau del futur de la comarca, la incògnita encara segueix oberta. Si bé Pep Solé (CiU) i Carles Casanova coincideixen en afirmar que els seus programes són semblants i a nivell de contingut es podria arribar a un acord, la pugna per aconseguir l’alcaldia podria ser la principal font de discrepància entre ells.

Francisco Guisado

Pep Solé

Carles Casanova

Ajuntament Òdena

El resultat obtingut a Òdena on el Francisco Guisado va obtenir 5 regiodors, CiU 4 i ERC 2, deixava la porta oberta a un pacte entre Pep Solé i Carles Casanova per canviar el color vermell de l’ajuntament odenenc. De moment, i després de diverses converses, els protagonistes polítics segueixen sense arribar a un acord per formar govern.

Carles Casanova que amb dos regidors pot acabar decidint el futur govern, accepta que els punts en el programa de CiU i d’ERC són molt semblants: ‘Estem d’acord en els grans temes que han ocupat l’agenda política durant aquests darrers anys’ però no renuncia a l’alcaldia: ‘nosaltres ens hem presentat per ser alcaldes’. A aquesta afirmació, Pep Solé hi veu una forta incoherència: ‘si ells tenen dos regidors i nosaltres quatre no és lògic que sigui el Carles Casanova l’alcalde’. Pep Solé afirma que en les reunions celebrades, Carles Casanova demana els quatre anys d’alcaldia: ‘Si nosaltres no arribem a un acord no sé què passarà ja que en els plens som ERC i CiU els que estem d’acord en la majoria de temes’. El líder convergent apunta que CiU a Òdena està disposada a cedir les regidories que els dos representants d’ERC vulguin a l’Ajuntament.

Per la seva banda, Francisco Guisado, actual alcalde en funcions i candidat de la llista més votada a Òdena, afirma que en les converses que van mantenir amb ERC, el seu partit va fer una ‘proposta de terra’ que consistia en governar amb minoria. Francisco Guisado explica que està a l’espera de rebre una resposta de Carles Casanova: ‘Ara esperem una proposta d’aire per arribar a acords però de moment no han dit res, suposo que CiU i ERC deuen estar parlant’.

Similitud en els programes

Tot i que Carles Casanova explica que en la reunió que va mantenir amb Francisco Guisado, el líder del PSC li va dir que els seus programes tenien similituds, Casanova afirma que el seu programa és molt més proper al de CiU. Una opinió semblant és la que té Pep Solé que creu que: ‘La majoria de punts del programa són semblants’.


32 Comentaris

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

16 de juny 2011.11:30h

Respondre

Jo prefereixo mes al Guisado que a un il.luminat. Si Guisado a fet les coses mal.ament no es diuent en campanya electoral, es diuen als plens per que es corretgesin si es pot al moment. La campanya... Llegir més electoral al meu entendre es per presentar el teu programa per beure si l’ electorat te l’accepta, i si es del seu agrat et votara. Se que hi han partits i persones que els hi agrade la difamasió del seu oponen inclus arriban a les mentides. Casanovas diu que ara escoltara a la gent, i jo amb pregunto, a quina gent?. Si jo quant l’ efet una petició a ell i al Galarsa havian tirat les pilotes a fora i ara siguen l’ alcalde la prepotencia que te no la fara valdre?. Joan Balcells.

m

manel

Òdena

13 de juny 2011.00:08h

Respondre

La sorpresa als barris ha sigut que ells van donar suport al Carles per a que fes, el que s’esperava d’ell, un arbrit entre els que son les grans formacions del partit i la realitat del poble... Llegir més fent decantantar la balança quan l’intereses.

Per una banda volien donar un castig al Guisado per la desatenció que ha tingut al barri Sant Pere, com l’Espelt o com altres nuclis per aixo va perdre vots,

Pero per l’altra banda els barris no han donat suport al Sole, per molt que es vulgui vendre aixi, al contrari, la gent li te molta desconfiança per molts actes que ha fet amb el passat, a mes et recordare que al poble a tornat un altre cop a tindre vot la ma negra del vinyals.

Com tot, el mal o el be ja esta fet, veure’m que pasara al futur del municpi, Pero t’asseguro que el carles disfrutara dels seus dos unics anys d’alcalde al poble ja que aquesta etiqueta no se la treura ningu i la formació surtira molt resentidda.

P

Pau

12 de juny 2011.16:49h

Respondre

Els barris del Pla de la Masia i Sant Pere d’Òdena són com el barri de Fàtima d’Igualada; passi el que passi sempre voten el mateix.

d

david

Pla de la Masia-Barri Sant Pere

12 de juny 2011.12:07h

Respondre

Per al 27 Manel.
Comentes les ganes de poder del nou alcalde, jo diria que són ganes de poder un alcalde que ha estat 8 anys i després de que ell mateix havia dit de que no es presentaria en un... Llegir més tercer mandat ja que 8 anys eren molts per un alcalde, va i es torna a presentar, això si que són ganes de poder i de no voler marxar de la poltrona, quan no dubto que dintre de les files del PSC segur que hi havia gent vàlida per poder optar a l´alcaldia.
També comentes la sorpresa del pacte CIU-ODENA 2011 sobretot en nuclis com el barri sant pere-pla de la masia, doncs et diré que sorpresa cap, ni jo ni tots els veins que he pogut anar parlant, al contrari crec que per fi tíndrem un ajuntament que mirarà el dia a dia del barri, i que no apareixarà 1 mes avans de les eleccions per fer coses i recordar a la gent del barri a qui s´ha de votar.

M

Marc

Òdena

11 de juny 2011.17:31h

Respondre

Visca Òdena i visca Catalunya !!!

m

manel

òdena

11 de juny 2011.16:52h

Respondre

a 26 -Miquel L’unica conclusió que es treu de la proclamació son les ganes de poder del nou alcalde.

Ningú diu de la falta de capacitat que pugui oferir al municipi el Sr. Carles pero per molt... Llegir més que digueu que la proximitat del projecte us a portat a un acord, li veneu a qui volgeu el tema, les sigles han pesat mes que les ganes de treballar en el municipi.

M’agradaria saber quin preu pagara Odena 2011 en les properes eleccions, quan els proxims 2 anys de legislatura, que son els mes dificils, es trobi en les dificultats de cambiar molts dels projectes que estan en marcha per poder aplicar els seus i quan ja hagui pogut solventar aquest periode el benefici i els merits l’obtingui l’altra formació a costa del seu treball.

Vosaltres no ser si us adoneu de la realitat del municipi, pero molta gent s’ha quedat sorpresa d’enterar-se del pacte amb CIU i precisament no ha sentat gairebe, sobretot en nuclis com el barri Sant Pere

M

Miquel

L'Espelt

11 de juny 2011.15:42h

Respondre

Per al 14-Rafa, mira, he esperat a la constitució del nou Ajuntament per no destorbar el treball ja que formo part dels, segons tu, 30 il·lusos entabanats.

Primer, dues consideracions:
1.- Els 30... Llegir més integrants del grup de treball d’Òdena 2011 teníem i tenim molt clar on van a parar els vots dels odenencs més enllà del nostre poble però nosaltres estem en un projecte municipal i ens hi trobem molt a gust. (Ens ho vam passar d’allò més bé a la darrera reunió plenària parlant del teu comentari).
2.- Ningú va ser entabanat, tothom col·labora en el grup amb l’interès i l’esforç propi de la gent generosa i altruïsta que dedica estones del seu temps lliure per intentar millorar el seu entorn.

I després un agraïment:
Parafrasejant un anunci televisiu, ”no ens diguis il·lusos perquè tenim una il·lusió” .... i aquest migdia se’ns ha complert.
La bona feina sol donar bons resultats.
Felicitats Carles i Pep.

Visca Òdena i visca Catalunya !!!

Salut!

E

Esperançat

Òdena

10 de juny 2011.22:40h

Respondre

Les 22.30h y Òdena encara no sap qui serà l’alcalde. De ben segur, i així s’espera per la majoria, que qui serà alcalde serà qui ha tingut més vots, és a dir, Francisco Guisado.
Si fos al... Llegir més contrari, i existís un pacte fet entre alguna de les formacions seria lamentable per la seva part, ja que no nomès els seus votants, sinò tots el ciutadans d’Òdena ens sentirem enganyats.
Sorpresa però, trobar als caps d’ERC i CiU sopant junts, i la gent de CiU reunida per una altre part. Això fa pudor a pacte. I nosaltres enganyats.
Si fos així, esperem que demà en el ple, sapiguen donar les explicacions de la seva unió, i sinò hauran de donar comptes a tots els ciutadans de perquè no ho han explicat abans.
I s’aixequen preguntes important, que ens s’hauran d’anar esvaint en les properes setmanes: I haurà aposta finalment per al futur poligon de la Zona Franca? Continuaran amb les inversiones de la Llei de Barris? continuaran amb les polítiques socials ajudant als més necessitats? Quina política utilitzaran? Faran retallades als pressupostos? I quines partides es veuran reduides?
No és possible que una governs puguins invertir i tenir tanta despesa en temes socials, i altres retallin de manera tan dràstica. Deu haver-hi un punt intermig?
Sigui com sigui, a hores d’ara, encara no sabem qui serà l’alcalde d’Òdena.

U

UN VEHI D'ÒDENA

ÒDENA

10 de juny 2011.08:41h

Respondre

En quasi tots els comentaris observo que tothom parla de « marques blanques » i es clar que sí, tots els grups locals refusen utilitzar la procedència del « royalty » corresponent, perquè... Llegir més serà?, crec que no costa tant d’esbrinar i no es res mes que el descrèdit en que els partits han caigut a nivell d’opinió pública en general o no?. Així a Òdena trobem, Òdena Progrés = PSC, Òdena Oberta = CiU (bé lo de la U ja sabem tots com a anat), Òdena 2011 = ERC, UAM (¿?) i finalment l’únic que no refusa es el PP. Us preguntareu perquè no s’han pogut enregistrar com Òdena (Progrés, Oberta i 2011)?, jo crec, i així ho tinc entès, que es perquè per poder formar grup propi municipal s’han de avalar amb firmes de votants de com a mínim el 5% del cens electoral, però resulta mes còmode anar a l’aixopluc d’un partit ja enregistrat, senzillament !!! encara que comporti una certa incongruència. Crec que es correcte el que acabo de dir i si estic equivocat, ho sento i hem disculpo, menys en lo de les « marques blanques ».
Per altra banda voldria dir la meva modesta opinió sobre el ball de “pactes si pactes no” fent una senzilla anàlisi, i es obvi que a “Òdena Progrés PSC” se li han evaporat un munt de votants fins fer-li perdre la majoria absoluta, que “Òdena Oberta CiU” ha pujat només de 32 votants envers les darreres eleccions, que “Òdena 2011 ERC” ha pujat de 109 votants, els altres dos grups (PP 77 votants i UAM 49 votants, (per cert vots perduts al no assolir el 5%, però crec que afavorint als grups mes votats) i vet aquí, entre en joc el mètode d’Hondt i el grup que mes destaca en pujada de votants “Òdena 2011 ERC” no se’l premia i es queda com fa quatre anys enrere, en canvi “Òdena Oberta CiU” que sols puja 32 votants i pel mètode d’Hondt i dels votants del PP i AUM en surt beneficiat….? Injust!!! però legal, son les regles del joc!!
Els grups “Òdena Progrés PSC” i “Òdena Oberta CiU” apel•len als seus respectius 5 i 4, lícit i res a dir, bé si que hi tinc quelcom a manifestar envers a “Òdena Oberta CiU” que sembla que menysprea els 2 de “Òdena 2011 ERC”, però, s’han entretingut els de “Òdena Oberta CiU” i reflexionar qui ha desbancat del pedestal a “Òdena Progrés PSC”, i propiciat la possibilitat de formar un altra majoria?, entenc, que aquest 2 de “Òdena 2011 ERC” i sumen molts quirats en els nous pactes, o no?
Opino que “Òdena Oberta CiU” es qui te la “patata calenta” per dos raons!!. 1).- Per tot el que acabo d’opinar i 2).- La Direcció Nacional de CiU han donat ordres a totes les seves llistes (sempre s’ha dit en campanya que no hi admetrien ingerències de ningú, que també ho diuen els altres grups) perquè
faciliten governar la llista mes votada…?
Hem sembla que els “Òdena Progrés PSC i Òdena Oberta CiU” estan intentant carregar la responsabilitat sobre el mes petit, que no el mes feble “Òdena 2011 ERC” , i aquets, al menys han demostrat treballar pel poble, fent una oposició contundent i a la vegada honesta i respectuosa com mai hem vist a Òdena, lo qual els converteix en un entrebanc tan molest, que hi ha que aixafar-la com sigui. M’atreviria a pensar que fins i tot arribant a la “Sociovergència”.
Un pic he expressat la meva opinió des de la imparcialitat, encara que no us ho sembli, i perquè conec molt bé la forma de reaccionar de la gent del poble, doncs, tots ens coneixem i sabem de quin peu ens calcem (políticament parlant). Reitero els meus respectes al 5-4-2 i també als 0-0, tot dins les regles de joc actuals, però compte!!, tots coneixem aquets dies lo de les famoses acampades físiques dels nostres joves, precisament per manifestar un canvi en aquestes regles de joc i perquè no dir-ho, quans de nosaltres els acompanyem des de l’anonimat…?

Res mes!! AH!! I NO CAL QUE HEM PERDONEU, PERÒ, ALGÚ HO HABIA DE DIR COI !!!!

F

F Jorba

Òdena

10 de juny 2011.00:19h

Respondre

Bones: es segueix sense saber qui es qui en els escrits; algun dia això haurà de canviar; la transparència es democràcia, i el diàleg transparent no hauria de fer por ( o si?). Discrepo... Llegir més totalment del nº 18 amb el comentaris que fa contra el Sr. Pep Solé. No crec que sigui significatiu si ha parlat amb 10 persones i cap diu res bo del Sr. Solé. Això NO te res a veure en el que aquí s’ha de parlar, i inclús hem sembla totalment inoportuna la seva publicació; NO es pot prendre la part per el TOT. Discrepo també de que NO te experiència, que si porta poc en política. Siguem seriosos: per dirigir una empresa o treball si que es demana “currículum”; per dirigir un ajuntament el “currículum” el donen els ciutadans, i el Sr. Solé ha passat per les urnes, i per tant te tota la legitimitat. Per tant TOTS els Alcaldables son vàlids en funció de l’aritmètica democràtica, agradi més a uns o altres, tot depenent del resultat. Una altre cosa es el pensament de cadascun; es evident que jo NO votaria al Sr. Pep Solé, i es evident que ell com a candidat (com a candidat polític quedi clar) va ser una de les meves discrepàncies amb el que alguns anomenen la CI(U) actual de Òdena. La meves discrepàncies NO son per si alguns en parlen be o malament, o de si ha de passar més anys per tenir experiència. Les meves raons les vaig expressar a les urnes, i cap problema amb debatre-les , un dia, si cal. Ara TOT es legítim si es respecten les regles del Joc. Repeteixo: ens agradi més o menys el que surti. I per tant NO es tracta de Tolerar a ningú si es alcalde( es tolera al que es veu inferior tot esperant que es redimeixi i vingui a les nostres tesis) sinó de Respectar l’espai de cadascú, de igual a igual. Si tot es fa amb respecta, acceptaré amb respecta, passi el que passi el dissabte ( NO pot ser d’altre manera)

m

motorista

odena

9 de juny 2011.19:23h

Respondre

crec que encara que amb dos regidors com té ”ODENA 2011”, el senyor Carles Casanovas té l’experiència dels anys que a estat al Consell Comarcal i per tant l’experiència de ser alcalde de... Llegir més Odena abans que un tal Pep Sole, que crec que poca gent el coneix, i que no es presenta a unes negociacions amb ODENA 2011, per la Batlia del que diu el seu poble, perquè és més important un sopar de a Igualada amb els seus amics i conocidos.No em fa molta confiança una persona així

m

motorista

odena

9 de juny 2011.19:09h

Respondre

crec que encara que amb dos regidors com té ”ODENA 2011”, el senyor Carles Casanovas té l’experiència dels anys que a estat al Consell Comarcal i per tant l’experiència de ser alcalde de... Llegir més Odena abans que un tal Pep Sole, que crec que poca gent el coneix, i que no es presenta a unes negociacions amb ODENA 2011, per la Batlia del que diu el seu poble perquè és més important un sopar de a Igualada amb els seus amics i conocidos.No em dóna molta confiança una persona asin per alcalde de Odena

j

jordi

odn

9 de juny 2011.11:42h

Respondre

Si tinguessim assumit que vol dir democràcia parlaríem tots amb més propietat i no interpretaríem el que ens interessa en cada moment.
Per exemple:

1.- Els polítics es presenten per servir als... Llegir més ciutadans segons unes idees exposades al programa electoral i per tant el criteri per decidir qui i com ha de gestionar el poble no pot ser quina imatge tindré d’aquí a quatre anys com es proposa per aquí. Proposar com a criteri per prendre decisions la imatge que tindré de 4 anys és tenir una concepció de la democràcia ben adulterada.
2.- Si creiem en la democràcia, assumiríem que els polítics es deuen als programes i als conceptes que han explicat a la gent. Si fossim demòcrates no podriem acceptar moviments polítics que no vagin a servir els programes. Aspiracions personals, sous, interessos de tercers o de partits, ... etc haurien d’anar obligatòriament a final de tot alhora de prendre desicions.
3.- El poble no ha dit ni canvi ni no canvi, ni més diàleg ni menys diàleg. Cada odenenc ha votat i ha triat una llista i prou. El poble no ha dit res més. Com que no hi ha una lista que sobresurti suficientment per governar sola,aquesta vegada s’ha de pactar obligatòriament. Però pactes i diàleg per pendre les desicions més addients, en democràcia, haurien de ser eines de treball cotidianes, tant si hi ha majoria absoluta com sinó.

Democràcia real ja vol dir això i unes quantes exigències més que sembla que no tenim assumides. Tothom s’està retratant solet abans de començar.

A

Avi Joan

Òdena

8 de juny 2011.16:31h

Respondre

Ja no ens cal patir mes, sembla ser que el Sr. Soler ha tirat la tovallola, doncs
en lloc d’anar a una reuniò programada amb el Sr. Casanova, per tractar de les possibilitats d’establir un canvi... Llegir més al Ajuntament d’Odena,l’hi va interessar mes
anar a un sopar amb la presencia del Honorable Sr. Mas (questió de ”fotografia”) demostrant així que Òdena no te per ell cap interés, que no sigui el seu personal.
D’acord amb el Sr. Bausili, crec que la possició mes assenyada, que pot triar el
Sr. Casanova, es la de no facilitar l’alcaldía a ningú (ni al PSC ni a Ciu) i mantenir un vot de respecte al poble, ferm, serè i responsable, així deixará una
imatge que en el decurs de la legislatura pot fer-lo un ferm candidat al canvi,
dintre de 4 anys en les properes eleccions.
Es una llástima, pero segons quins camins, s’han de fer amb mol bons companys i amb la seguretat de no ser victima d’una traïdoría.
Encara es molt jove i ha demostrat estimar a Òdena. Pensem que despres d’un temps, un altre en ve, i potser Òdena reaccionará, i votará amb més decisió per un canvi.

Salu i seny.

F

Francesc

Òdena

8 de juny 2011.12:35h

Respondre

Tinc una pregunta? La gent aposta per un canvi de govern, que no és la majoria del poble tot s’ha de dir ( 4 regidors per 5 de PSC ), però amb quina direcció? Òdena progrés te unes metes... Llegir més que no son unes altres que donar feina i futur al poble, on CIU s’oposa clarament, per que? Tenen por de la competència que pugui venir a Òdena, ja que alguns tenen negoci propi. Conec a molta gent que a fet tractes amb el Sr. Pep Solé i puc assegurar que cap diu res bo, es curiós, però no es normal que preguntis a 10 persones diferents que han fet tractes amb ell, i els 10 sense tenir contacte entre ells, tinguin les mateixes opinions! Si el canvi es el que crec, Òdena ja pot tremolar.

v

veïna

òdena

8 de juny 2011.11:56h

Respondre

Jo també aposto pel canvi amb govern de Pep Solé juntament amb ERC. Si ERC pacta amb PSC serà com si el PSC governés sol. Si els projectes de CIU i ERC són semblants seria una traïr ideals... Llegir més d’ERC no pactar amb CIU.
PEL CANVI!!!

i

iker

8 de juny 2011.08:32h

Respondre

Jo també aposto per un govern d’alcalde del senyor Pep Solé amb coalició amb ERC, es lo mès lògic i coherent. Si ERC no acepta això vol dir que no eren una aposta real de canvi i que tampoc... Llegir més tenen intencions de voler pactar amb CIU. Una llàstima! Algu ho haurà d’explicar!

B

Bausili

Igualada

8 de juny 2011.01:20h

Respondre

- Bones, com a representant d’imatge que soc per a una empresa privada a nivell internacional ( NO SOC D’ ÒDENA ), si he de donar la meva opinió crec que ERC ( Carles Casanova ) te un... Llegir més compromís molt gran:
1- Si pacta amb CIU que seria la solució fàcil per poder incidir directament en l’ajuntament d’ Òdena, ha de saber que la seva imatge no depèn directament de ells, que vol dir això, que si el grup format per CIU ( Pep Solé ) comet errors per d’inexperiència, l’ imatge de ERC es veurà clarament perjudicada. Si puges a un vaixell i s’enfonsa tota la tripulació cau conjuntament.
2-Pactar amb PSC, no podria incidir tant directament en el govern ja que el PSC te uns projectes mes avançats, sent el seu pes mínim.
3- Ser el vot del Poble, que vol dir això no pactar amb ningú i votar als plens el que el poble vol, seria on més rendiment podria treure i on menys pot sortit perjudicada la seva imatge davant qualsevol decisió. Fent així una inversió de futur molt important, guanyar-se una imatge que podria fer que d’aquí 4 les decisions del poble fessin un canvi a les urnes.

De totes maneres es una opinió professional.

R

Rafa

Òdena

7 de juny 2011.19:44h

Respondre

Al BOP on es van publicar les llistes oficials dels candidats la llista d’ODNEA2011 sortia amb nom d’ERC. Odena2011 no apareixia per enlloc.
Deixeu de complicar la vida. Odena2001 és una marca... Llegir més blanca d’Esquerra que ha servit per entabanar 30 il•lusos que es pensaven que no anaven a ERC i si a una llista d’independents.
Al Consell Comarcal computaran com vist d’ERC i a la Diputació també.
Mireu si n’és de simple. Si son ERC o no ara és irrellevant i ja no te cap interès. El que importa és qui ha de ser l’alcalde.
Ara calen empreses, llocs de treball, oportunitats i sortir del forat. Les esquerres mai ens trauran de la misèria ja que només saben repartir diners que no tenen i que han aconseguit abans les dretes. Això és cíclic i ho seguirà sent sempre. A Europa ja només queda Àustria, Gracia i Espanya amb governs d’esquerres. Arreu els han fotut fora i els que queden hi estan perquè no ha fet eleccions durant la crisi com Espanya.
Jo aposto pel Sr. Solé d’alcalde 4 anys amb ERC al govern.
I per més inri, si algú a d’arreglar el desgavell del Cadastre d’Òdena no serà ni el Casanova ni el Guisado. L’únic que ho pot fer bé és en Solé

i

iker

7 de juny 2011.18:44h

Respondre

Senyor Didac, jo valoro a un alcalde per les capacitats i no per l’experiència. Ho troba normal que fos vice-president del consell comarcal sense experiència?Crec realment que lo que demana en... Llegir més Carles pot fer a en Guisado alcalde. No volieu el canvi? No us entenc, jo vaig votar a ciu, amb l’il.lilusió de que es pogues produir un canvi a Odena, ara per ara, no se el que pasará però depèn el que facin els de ERC.

j

jordi

odena

7 de juny 2011.18:31h

Respondre

Odena-2011 ha de decidir si vol el programa del PSC o de CiU (sembla fàcil de decidir a la vista del contingut dels programes) i després posar-se a millorar-lo d’acord amb el programa propi tot... Llegir més respectant el 4-2 o el 5-2. Això és el que dóna de sí la nostra democràcia.
Els odenencs votants de CiU o ERC pel seus programes (similars) s’estan quedant orfes, tal com estavem a la legislatura anterior.
No puc entendre que les ganes de ser alcalde del sr. casanoca puguin portar a que Òdena sigui liderada en minoria pel PSC d’acord amb el seu programa. Estic espectant i astorat.

D

Dídac

Òdena

7 de juny 2011.18:25h

Respondre

Benvolguts,

Sr.Iker, crec fermament que l’opció del Carles Casanovas els 2 primers anys és molt millor. Està més preparat i té més coneixements, tant del Consell Comarcal com d’Òdena.... Llegir més Aviam, ens coneixem tots, i el Sr. Solé no té gaires coneixements en política local ni supralocal. D’aquesta manera, com he dit abans els projectes tindran una millor sortida, sobretot a nivell comarcal.

Crec que és d’aquesta manera com hem de governar!

I pel que fa al tema dels representant de Sant Pere, no crec que sigui tant important, ja que majortiràriament van votar altres opcions. És important les ganes de treballar pel poble!

Salutacions.

M

Marc

Sant Pere- Plà de la Masia

7 de juny 2011.18:08h

Respondre

Antoni, tens rao, començen a parlar clar:
El Sr. Carles Casanovas, ha estat al consell Comarcal fins ara com a representant de ERC, ja que les anteriors eleccions, a Òdena s’havien presentat com... Llegir més a ERC.
Aquest any, si no estic equivocat , tot i tenir els mateixos representants no aniran al Consell Comarcal, per lo tant la teva teoria no te cap fundament.
Potser a tu , com a alguns d’aquest municipi , us segueix interessant que es parli d’Òdena 2011 com a ERC, però deixem-ho, que han passat les eleccions i no cal, penso que està clar que no es lo mateix.
Però també em puc equivocar i resulta que si, que van al Consell, potser ho sabras millor, ja que ets de la capital i nosaltres un petit poblet, això si, que interessa molt a Igualada.
Tant de bo que cadascú es preocupés de lo seu.
Salut

i

iker

7 de juny 2011.17:53h

Respondre

Marc sincerament tu ets d’Òdena?Primer de tot l’experiencia no es cap argument ja en Carles Casanova ha sigut només regidor de l’OPOSICIO, a mes de ser vice al consell. Pel que fa a la llista... Llegir més si hi ha algu del barri o no? T’hi indico que hi ha un noi del pla de la masia, un altre noi que es pasa tot el dia alla perque te una empresa. Aires de prepotencia dius) demanar l’alcaldia 4 anys que es llavors? Si no recordo malament CIU ha tret 4 regidors i ERC 2 regidors. Qui es el prepotent? Nomes vull dir que jo també vull un canvi però un canvi amb cara i ulls. La legimitat de les urnes ha de valer per alguna cosa i es demana segons això. O ERC ha demanat els 4 anys al PSC? Pregunta-hi

j

joaner

7 de juny 2011.17:52h

Respondre

prefereixo qe sigui erc l’alcalde pero el poble ha volgut ciu, qe su fagin a sorts si cal però qe el guisado no ho sigui!!!!!

D

Dídac

Òdena

7 de juny 2011.17:37h

Respondre

Benvolguts!

Em dic Didac, sòc votant d’Òdena 2011 o ERC, com es vulgui dir i vull expressar-me amb total sinceritat. Ens coneixem tots!

Creiem que podem tenir l’alcaldia perquè tenim... Llegir més l’experiència i el temps necessari per saber com van les coses. La gent de CiU han tret més regidors, però són totalment inexperts en política i en política local. No em puc imaginar algun membre de la candidatura de CiU en segons quin càrrec.

Per això demamem 2 anys d’alcaldia, per encarrilar els projectes i perquè es puguin desenvolupar. Després ja es finalitzaran. Però el que és important és que comencin! Per això és necessari que Òdena 2011 també tingui l’alcaldia. És que això no es veu? Senyor Solé, sigui conscient!

Salutacions.

A

Antoni

Igualada

7 de juny 2011.17:31h

Respondre

Marc i Alba, potser que comencem a parlar clar! No sé si ho sabeu, però la composició del Consell Comarcal, depèn del número de regidors que aconsegueixen els partits en cadascun dels pobles.... Llegir més Els 2 que ha assolit Òdena 2011, per a quin grup computen a nivell comarcal? Per un tal Anoia 2011 (posem per cas?), o per a ERC. Ah!, que no existeix Anoia 2011? doncs quina llàstima que es perdin dos regidors.... Perquè suposo que no devem estar parlant d’Òdena 2011 com una marca blanca, oi?

M

Marc

Sant Pere-Plà de la Masia

7 de juny 2011.15:31h

Respondre

Trobo perfecte les demandes `d’Òdena 2011,(Per cert Marc, tal i com va dir el Sr. Casanovas, ell es l’únic afiliat de ERC, la resta, 29 persones més, NO, el que passa es que des de altres... Llegir més llocs interessa aquesta polèmica).
Segueixo dient que trobo perfecte aquestes aspiracions, no està més preparat que el Sr. Solé?, que fa do mesos que va apareixer a la escena política d’Òdena,sense cap experiència.
Els d’Òdena 2011 porten 8 anya a l’opossició,( El Sr. Casanovas crec que més amb la Pito), per la qual cosa experiència els sobra.
La gent d’Òdena volia un canvi a l’Ajuntament, tot i que cada grup ho veu d’una manera diferent.
Jo, com veí del municipi, vull un canvi però no a qualsevol preu.
Els comentaris del divendres passat a la veu de l’Anoia del Sr. Solé, deixa clara la seva prepotencia i les ansies de poder del seu grup, ( Que per cert no hi ha ningú del barri de Sant Pere-Plà de la Masia)
Quina experiència tenen al mon de la politica?, miraran més per Òdena o pels interessos de CIU a Igualada.
Tampoc m’agrada la idea de tornar a aguantar 4 anys més al PSC, però en minoria seria un altre historia.
Per lo tant Òdena 2011, endavant amb l’alcaldia,que per això s’ha lluitat i si no que cada un es busqui la vida. Salut

A

Alba

Òdena

7 de juny 2011.14:45h

Respondre

Marc, són Òdena 2011 des de que van començar la caminada cap a l’Ajuntament, només que aquí, a l’anoiadiari, sempre els han nomenat ERC, però no ho són ja que no ho posa ni als butlletins... Llegir més ni a la llista ni ells s’ho han dit. Se’ls relaciona amb ERC ja que molts, incloent el cap de llista, eren de l’antiga ERC i prou, però aquest any són Òdena2011 i com a tal se’ls hauria de nomenar, per tant ells no ens enganyen però la premsa potser sí.

Respecte a la notícia, jo vull qie pactin, que CiU i Òdrna2011 pactin i qie ho facin ja. Sóc partidaria de que en Pep faci dos anys d’alcaldia i que en Carles faci els altres dos.

No vull que a Òdena governi la llista més votada, que representa que ara que tenen ells les de perdre és just que guanyin ells l’alcaldia? I els 7 anys de tripartit què? Ho oblidem? No era el PSC la llista més votada, per tant a Òdena pot haver un pacte sense el PSC pel mig i, al meu parer ha de passar. Si a la Generalitat van pactar a Òdena no serem menys per tal de ser més justos.

J

Joan Carles

Òdena

7 de juny 2011.13:40h

Respondre

Amb tots els respectes avi Joan. Precissament aquestes no son les directrius que CiU va marcar ahir des de el govern. En ella aconsellen que la llista més votada sigui la que obtingui l’alcaldia.... Llegir més Si hagués estat ens el contrari també el veuria de la mateixa manera? no m’ho crec...

M

Marc

Òdena

7 de juny 2011.12:51h

Respondre

Es curiós, durant la campanya es deien Òdena 2011 i ara resulta que es tornen a dir ERC, no ho entenc? Que ens enganyen?

Que vol ser alcalde amb 2 regidors que el poble els ha otorgat? Que... Llegir més s’enfoten de nosaltres? O es que només busquen la cadira i el sou? Per cert, els de CIU van dir que s’abaixarien un 15 % el sou si governaven...

Està clar que els programes de CIU i Òdena2011-ERC son molt iguals per no dir idèntics, llavors quin problema hi ha en que s’ajuntin i portin a terme el seu model de poble?

Si els ofereixen les dues regidories que vulguin a canvi de donar suport al Pep per ser investit, que mes volen?

Compartir alcaldia (2 anys i 2 anys) personalment no ho veig ni pràctic, ni lògic.

Senyors, siguem responsables i no feu de polítics, que esteu en un POBLE de 3500 habitants, sigueu bons ciutadans i per als ciutadans!!!

A

Avi Joan

Òdena

7 de juny 2011.08:48h

Respondre

Si la similitud dels programes els fa aparenment compatibles, crec que tenen la obligaçiò d’entendres, doncs per damunt d’ells ja la voluntad del poble, que en contra de lo que diu el PSC,(els... Llegir més ciutadans han votat continuitat), els vots diuen lo contrari i son mol clars: 648 vots per el continuisme i 1018 vots per el canvi (SENSE TENIR EN COMPTE LES ABSTENÇIONS DELS QUE NO ESTAN D’ACCORD AMB EL SISTEMA O AMB CAP DELS CANDIDATS).
A altres pobles de la comarca, en situacions simil-lars, l’alcaldia ha estar compartida (dos anys per cada equip) molt diale i ganes de complir les promeses
de la campanya.

Salud i seny.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.