TORNAR

Els responsables dels col·legis de l'1-O reben el requeriment que parla de via penal

Malgrat les amenaces, han firmat els requeriments sense especificar de qui vénen les instruccions

politica
Dijous, 28 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els responsables dels locals d'Igualada que obriran l'1 d'octubre per acollir les votacions del referèndum per la independència de Catalunya han rebut els requeriments de la Fiscalia aquest dimecres. Les notificacions, lliurades pels Mossos, amenacen amb un ventall de càrrecs civils i penals.

La Fiscalia ha fet arribar als responsables dels locals on hi haurà les urnes del proper diumenge la Instrucció 5/2017 on prohibeix taxativament obrir o cedir les claus per facilitar les votacions del referèndum. Aquest dimecres, els responsables dels locals d'Igualada rebien la notificació per part dels Mossos. El requeriment de la Fiscalia fet arribar a un dels encarregats igualadins, és en termes extraordinàriament durs. S'especifica que lliurar les claus per a que s'hi instal·lin els punts de votació "podrà ser considerat un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics".

Una de les notificacions rebudes a IgualadaLa Instrucció emesa afegeix que "si ja estiguessin lliurades les claus" el responsable "haurà d'impedir" l'obertura que es faci sense la seva autorització "i denunciar la presència de persones alienes". I apunta també que "és rotundament falsa i sense fonament legal qualsevol comunicació administrativa que garanteixi que el lliurament del control del local l'eximeix de responsabilitats en delictes derivats de l'organització del referèndum".

En alguns dels casos, les persones han desistit de firmar el requeriment. També, per sistema, els responsables dels locals han deixat en blanc els documents on el fiscal exigia que es donessin a conèixer els noms i els encarregats, si es coneixien, dels que havien rebut les ordres d'obrir els col·legis. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.