TORNAR
PUBLICITAT

L'ANC anoienca es decanta perquè s'acceleri la investidura de Puigdemont

La sectorial anoienca veu ”desconcertant” la manca d’unitat política

politica
Dimecres, 28 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres, el Parlament de Catalunya celebrarà un ple urgent referent als empresonaments de diputats i diputades de la cambra la setmana passada. La sessió coincideix amb la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. Les tres forces independentistes votaran una declaració que reconeix els seus drets per ser president de nou. L'ANC Anoia vol que també sigui considerat presidenciable i se'l proclami.

Després dels plens de la setmana passada, en els que Jordi Turull no va poder ser investit i poc després el magistrat Pablo Llarena enviava al candidat i a quatre persones més a la presó, la tensió és màxima a escala catalana i ha tornat a aparèixer de nou amb força el nom del president encara vigent, Carles Puigdemont. En declaracions a Anoiadiari, el membre del Secretariat Nacional de l'ANC i coordinador comarcal de l'entitat, Jordi Serrat, remarca que "el 21D una àmplia majoria vam votar als partits que es van comprometre a restituir el govern legítim. No sabem a què estan esperant a posar-se d'acord". Manifesta que "enim la majoria suficient al parlament per ratificar a Puigdemont com a president. És un acte de democràcia i dignitat. Fem una crida als partits perquè es posin d'acord i recuperin la posició de força que els correspon per a fer front als embats de l'estat espanyol".

Aquests darrers dies les protestes han pujat de nivell. L'ANC entén que "davant de les provocacions i l'actitud de l'estat és inevitable que la indignació de la gent es mostri al carrer, no podem seguir acotant el cap i no reaccionar als atacs d'aquest estat que vol el poble sotmès i humiliat". En tot cas, matisa que "les mobilitzacions convocades per ANC tenen sempre un caire pacífic i no violent, no ens apartarem mai d'aquesta línia d'actuació, però ha arribat a un punt que no ens podem mantenir a la defensiva davant d'aquestes agressions, d'aquesta repressió que ens vol aturats".

Aposta per "seguir mobilitzats" amb noves accions sempre "mantenint l'actitud pacífica i no violenta davant la manca de llibertats. Fins ara, hem tingut el reconeixement de tot el món per la nostra actitud no violenta". Sobre l'actuació dels Mossos entén que "costa saber amb claredat si l'actuació va ser conseqüència dels incidents o va ser a l'inrevés. En qualsevol cas esperem que no es repeteixin".

"El Parlament ha de fer d'altaveu"

Una xerrada de l'ANC aquest març, amb el pacifista Pepe BeunzaL'Assemblea insta al Parlament a que sigui "l'altaveu del poble. Els nostres representants al Parlament han de recollir els nostres anhels i facilitar-ne la seva implementació. A això es van comprometre en les darreres eleccions. És desconcertant que no siguin capaços de posar-se d'acord, que les estratègies de partits passin per davant de la voluntat popular". Sobre les accions del govern estatal, respon que "aconsegueixen l'efecte contrari al que pretén. Des de l'1 d'Octubre els hem perdut la por, sabem que si persistim aconseguirem el nostre objectiu. La societat civil ha reaccionat amb unitat, s'estan creant espais d'actuació amb altres entitats i sindicats, que no restaran callats quan es posa en perill la llibertat d'expressió, el dret d'associació o de sufragi, quan es posa en perill la democràcia. El proper 15 d'Abril, farà 6 mesos de l'empresonament dels Jordis, i tornarem a sortir al carrer per exigir la seva llibertat".

També sobre l'1-O i les protestes afegeix que "hem demostrat que el poble unit és capaç de fer recular la repressió. Ho hem vist a casa nostra, on s'ha arxivat el cas de les persones imputades pels talls de carretera, i també ho veurem quan aconseguim que es retirin les sancions als veïns de Vilanova del Camí, als que l'ajuntament governat pel partit còmplice de l'aplicació del 155 els vol humiliats i sotmesos". Confia que "la justícia d'Alemanya i els altres països posin en evidència l'espanyola, tal i com es veuen les resolucions del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides. Els relats inventats sobre els que es basen les acusacions son insostenibles. Serà un camí lent, però la justícia sempre estarà de la nostra part".

Pel que fa als ànims que detecten en els associats, veu "alts i baixos, moltes vegades provocats per determinades accions que porten a terme els nostres representants polítics, o simplement per la seva inacció. Sempre els hem empès a seguir endavant, i en aquests moments també ho farem. Els mitjans espanyols tenen una visió molt esbiaixada del que passa a Catalunya. Les seves informacions mostren més el seu desig que la realitat del que passa. No conec ningú que hagi deixat d'indignar-se ni de reclamar les nostres llibertats, al contrari cada cop son més els que no es reconeixen en aquest estat espanyol i exigeixen un canvi. Cada cop som més els convençuts que el canvi està en la República".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.