TORNAR
PUBLICITAT

L'ANC anoienca manifesta a Igualada el seu suport al president Quim Torra

politica
Dijous, 17 setembre 2020. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Desenes de persones convocades per la sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana a l'Anoia es manifestaven aquest vespre de dijous davant els jutjats d'Igualada. Es tracta d'una de les mobilitzacions de suport al President de la Generalitat, Quim Torra, que declarava al matí davant el Tribunal Suprem.

La concentració, davant els jutjats, a les 8 del vespreMés d'una seixantena de persones eren aquest vespre davant els jutjats d'Igualada. Mostraven el seu suport al 131è President, que hores abans declarava a Madrid per no haver retirat en el termini estipulat una pancarta, el 2019. Els concentrats lluïen pancartes de suport a la independència i de record als presos polítics. Entre les persones concentrades, s'hi trobava el batlle d'Igualada, Marc Castells.

Durant la concentració, s'ha llegit un manifest que exigeix la unitat a les forces independentistes. En el text, es remarca que "el President està en vies de ser definitivament cessat per causa d'una inhabilitació del Tribunal Supremo de l'Estat Espanyol. Sabem que guanyarem el cas a instàncies més elevades; l'independentisme català només troba justícia on la pot trobar." El manifest concloïa que "si es vulnera la nostra llibertat d'expressió i la de les nostres institucions democràticament electes respondrem en calent i en diferit. Vuit dels deu Presidents de la Generalitat en la seva etapa democràtica han estat perseguits per l'Estat Espanyol en monarquia, república i dictadura. La nostra és una lluita llarga i constant, la seva repressió ve de la llarga nit del franquisme i no ha cessat (malgrat la maquillin amb tons roigs i morats). Avui, més que mai, tenim el dret a ser independents. Si inhabiliten al President, inhabiliten Catalunya!"


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.