TORNAR
PUBLICITAT

L'ANC confirma la concentració de protesta al ple d'investidura del Consell pel pacte Junts-PSC

Retreuen a Junts-PDeCAT que es donin ”cadires a polítics com Noemí Trucharte, que ha sancionat a veïns pels cartells de l’1-O”

politica
Dilluns, 8 juliol 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Hi haurà mobilitzacions davant l'edifici del Consell Comarcal en la jornada de la constitució d'aquest organisme, el 19 de juliol. L'Assemblea critica el pacte de JxCat amb el PSC, una força "que va donar suport a l'aplicació de l'article 155".

El polèmic pacte a la Diputació entre socialistes i PDeCAT va tenir a l'Anoia el preludi, amb l'acord per governar el Consell en detriment d'ERC. Arrel, d'aquest acord, l'ANC anoienca ha emès un dur comunicat on explicita el rebuig a aquest acord.  Manifesten que "clarament el resultat de les darreres eleccions municipals han suposat un retrocés als partits del 155, entre ells el PSC.  29 alcaldies republicanes a la comarca demostren la ferma voluntat del poble anoienc. Sembla que els nostres representants han perdut de vista el seu veritable rol, que es servir al poble. Per això desde la societat civil exigim als partits independentistes, que actuïn amb la dignitat que els pertoca en els moments en que ens trobem".

El document demana a "JxCat que respecti la voluntat del poble en la propera investidura al Consell Comarcal" i afegeix que "el PSC va donar suport explícit a l'aplicació de l'article 155 que va provocar la dissolució del Parlament de Catalunya, la persecució dels nostres i de les nostres representants legítimament escollits i finalment la presó i exili de molts d'ells".

Afirmen que el pacte amb el PSC al Consell Comarcal "és doblement intolerable, ja que la alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, a la que ara JuntsxCat vol concedir un càrrec (cadira), ha sigut la responsable directa de la persecució i denúncia als tribunals, dels nostres companys i companyes de ANC pel fet d'haver repartit i penjat rètols de convocatòria al Referèndum de l'1-O i per haver posat llaços grocs en defensa de l'alliberament dels nostres presos i preses polítiques".

Conclouen que les lluites partidistes serveixen als interessos dels partits i no al poble.  Exigim unitat dels partits independentistes i no permetrem que regalin càrrecs ni pactin amb cap partit còmplice de la repressió que estem patint al nostre país. Desde ANC Anoia els volem fer arribar el nostre total rebuig i anunciem concentració el dia del ple d'investidura al Consell Comarcal si no es replantegen abans una alternativa que aturi la concessió de càrrecs als repressors de la sobirania catalana". Afegeixen que "per dignitat, democràcia i solidaritat amb els represaliats companys i companyes de Vilanova del Camí, exigim un Consell Comarcal independentista".


4 Comentaris

J

Joan

Igualada

14 de juliol 2019.16:49h

Respondre

La reclamada unitat no serà mai possible mentre imperi el poder, la cadira i el partit per sobre del país.

E

Eduard Ruiz

Igualada

10 de juliol 2019.08:38h

Respondre

Necessitem donar un “respir” als polítics, per donar una solució al greu conflicte polític que estem vivint i patint, amb una gran majoria silenciosa atrapada entre els 2 bàndols, ... Llegir més instigats pels líders i organitzacions radicalitzades, polítiques i socials, partidaris del “contra pitjor, millor”.

El llenguatge feridor (155, repressors, carcellers, ens roben de un bàndol i supremacistes, golpistes, rebels, sediciosos de l’altre bàndol) no contribueixen a cercar els punts de consens en una societat plural i diversa (per ideologia, identitat, religió, etc. etc.), si no tot el contrari, agreujant el conflicte i la confrontació.

j

jOSEP

iGUALADA

9 de juliol 2019.19:09h

Respondre

No ens trenquem massa el cap, no aconseguirem mai la independència si tots els independentistes no anem a la una, i anar a la una vol dir anar tots a la mateixa llista.

No es pot pretendre que... Llegir més dos o tres partits s’enfrontin en unes eleccions i que després com si res hagués passat s’ajuntin per governar. Les lluites electorals passen factura posem-nos-ho al cap.

Si algú hagués acceptat fer una candidatura a les europees amb l’Oriol Jonqueres de numero ú i el Puigdemont de número dos haguéssim arrasat, i si s’hagués fet una llista per Barcelona a les municipals amb l’Ernest Maragall de número ú i que incluís també a membres de Junts x Cat ara l’alcalde de Barcelona seria un independentista. Mentre no hi hagi unitat hi haurà discòrdia, entenguem-ho

Ara, una cosa m’agradaria preguntar també a l’ANC, i es que com és que la mateixa reacció que tenen ara no la van tenir quan es va fer fora a l’alcalde independentista de la Pobla de Claramunt que havia guanyat les eleccions?, o be quan a Igualada s’estava intentant formar un pacte d’esquerres per fer fora a un altres alcalde independentista que també havia guanyat ?. Crec que si ens queixem, ens hauríem de queixar per tots, sinó difícilment serem creïbles

J

Joan Sers

Igualada

9 de juliol 2019.08:32h

Respondre

Quan es perden les poltrones i oficines de col.locació, a correr tots a veure on hem de col.locar tanta gent, no es pot fer servir les institucions per col.locar els vividors dels partits. Hauria... Llegir més d’estar prohibit treballar en un ens public i com a favor al partit ens presentem a les llistes municipals d’on faci falta. Aquestes dues ultimes legislatures el Consell a inflat el personal de gent afi a ERC, tot i no tenir pressupost per pagar tot el personal, i aquests retornen els favors anant a llistes o ara manifestant-se amb l’ANC que es igual a ERC. I aixo no va sols per ERC, va per tots els partits. Els diners son dels ciutadans per revertir-los en serveis, no per pagar els militants dels partits,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.