TORNAR

Àngels Chacón demana "anar a resoldre la causa de les protestes"

La consellera igualadina manifesta que ”es parla més dels aldarulls que no de les condemnes als presos polítics”

politica
Dimecres, 23 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La consellera igualadina treu ferro a l'efecte de les protestes sobre el turisme. Assegura que "els actes violents i vandàlics no representen l'independentisme".

Aquest dilluns, Àngels Chacón, la igualadina consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, parlava per primer cop dels disturbis d'aquesta setmana a Catalunya. En declaracions a l'ACN feia una crida a buscar què hi ha darrere de les mobilitzacions. "Anem a la causa, si no, no pararem de tenir símptomes", va assegurar després de reunir-se amb el Consell Català de l'Empresa, una trobada on assistien els màxims dirigents de CCOO, UGT, Pimec i Foment.

Chacón, en una trobada amb empresarisManifesta que "actes violents" i "vandàlics" no representen el moviment independentista "però és obvi que no donen una bona imatge de cara al turisme". Amb tot, els actius turístics de Catalunya "són molts" i recorda que el col·lectiu d'armilles grogues va provocar disturbis durant moltes setmanes a París i no va enfonsar l'economia de la capital francesa. "Evidentment que té un impacte, però fa una setmana, és relatiu", explica, i es nega "a triar entre la defensa de drets fonamentals que considera que impliquen les mobilitzacions contràries a la sentència del procés i la prosperitat econòmica, que es pot veure afectada per actes de vandalisme". 

Chacón desvincula "el vandalisme que s'ha produït sobretot a Barcelona de les manifestacions massives i pacífiques de resposta a la sentència del procés de l'última setmana. Cal veure perquè tanta gent ha sortit als carrers en els darrers set dies deixant el seu lloc de treball" i lamenta que amb les al·lusions als aldarulls, "el contingut de la sentència i les penes d'entre 9 i 13 anys de presó pels líders independentistes quedin diluïts. Això que està passant és intolerable". Afegeix que "si no cerquem la causa què vindrà ara? Més repressió judicial? Més encausats? Més mobilitzacions?".

La igualadina va reunir-se amb Javier Pacheco (CCOO), Camil Ros (UGT), Josep González (Pimec) i Josep Sánchez Llibre (Foment) i van fer un comunicat conjunt en el qual demanen estabilitat política, social i econòmica, un text que és una "mostra pràctica" de la concertació social. Chacón evita donar xifres concretes de l'impacte econòmic dels disturbis i assegura que s'estan reunint amb tots els actors econòmics que poden per conèixer les conseqüències dels disturbis.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.