TORNAR

Àngels Chacón liderarà el nou partit 'Centrem'

La formació es presentarà l’11 de gener a Barcelona

politica
Dimarts, 4 gener 2022. 15:38. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

'Centrem' és la marca del nou partit de centre catalanista que liderarà l'exconsellera igualadina Àngels n, i que aglutinarà persones del PDECat, Convergents, Lliga democràtica i Lliures. La nova formació ja ha registrat el nom al Ministeri de l'Interior i es presentarà públicament l'11 de gener a Barcelona i, a l'espera de confirmar més noms, ja compta amb cares conegudes com les de la regidora i portaveu de JxCat a Sant Just Desvern, Laia Flotats; la cap de la Lliga democràtica, Àstrid Barrio. L'objectiu és presentar llistes a les eleccions municipals del 2023, defensant una millora de l'autogovern de Catalunya, tot rebutjant la unilateralitat, si bé sense renunciar a la independència.

Imatge de la cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón. Imatge del 14 de febrer de 2021. (Job Vermeulen/ACN)Tal com han avançat aquest dimarts La Vanguardia i l'ACN, s'espera que també s'hi vagin apropant dirigents de l'extinta CiU com Roger Montañola o Antoni Fernández Teixidó. Exdirigents de CDC i el PDeCAT propers a Pascal com ara Carles Campuzano o Lluís Recoder no veuen el nou projecte amb mals ulls, tot i que de moment no s'hi sumarien. No hi seran el partit d'Units -de Ramon Espadaler, i que ara s'integra al grup parlamentari del PSC-, ni el PNC de Marta Pascal -tot i haver assistit a diverses reunions per formar aquest nou partit catalanista. Tampoc en formarà part l'exfundador de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch.

La voluntat de la nova formació liderada per la igualadina Àngels Chacón és presentar llistes en diversos municipis a les eleccions municipals del 2023, buscant possibles aliances amb altres formacions. Això fa que batlles i batllesses del PDECat hagin d'optar entre aquesta nova formació o seguir els cants de sirena que fa temps que senten des de Junts per Catalunya. Alguns batlles ja han registrat la seva pròpia marca per tenir més llibertat de moviments.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.