TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia decideix avui el futur de Catalunya amb la ciutadania activada

Més de 60 col·legis, 21 a Igualada, acullen les votacions

politica
Diumenge, 1 octubre 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

A partir de les 5 del matí d'aquest diumenge, els col·lectius sobiranistes de l'Anoia convoquen a la població a adreçar-se als diferents col·legis electorals. És l'1 d'octubre. Les darreres hores han transcorregut amb relativa calma i amb alguns dels centres escolars d'Igualada plens, amb activitats per mantenir-los oberts. 

A 63 col·legis de la comarca, 21 a la capital, els anoiencs decidiran amb el seu vot (i també amb la seva participació) si Catalunya es converteix en una república independent. El poder de l'independentistme a l'Anoia l'han refermat els darrers anys les consultes populars, el 9-N i el 27 de setembre, però en absolut és un escenari secundari per molt que el partit amb més ressò sigui a Barcelona. Amb un cens aproximat de 87.000 persones, l'objectiu és superar els 40.242 vots del 9-N en el que va ser participació, i també elevar el topall del sí per sobre dels 35.000 vots independentistes. Abans que el recompte de vots, el primer 'tour de force' és amb l'obertura dels col·legis. Des de les 5 del matí, s'espera gent als col·legis per fer cues i mantenir-los oberts per evitar els precintes. En alguns llocs d'Igualada, com les escoles Garcia Fossas i Ramon Castelltort, grups de persones han fet nit als equipaments. També a l'Escola de Música o a l'Institut de Vilanova. De fet, aquest dissabte el Garcia Fossas va acollir la Festa de la Tardor per mantenir activat el col·legi.

El Garcia Fossas, aquest matí de dissabte FOTO: AMPALa campanya a l'Anoia ha passat sense incidents excepte diversos fets aïllats a Vilanova del Camí, el darrer una lamentable pintada contra l'alcaldessa Noemí Trucharte, que els diferents partits de tots colors han condemnat. A Igualada els partits independentistes i les entitats com el Foment han fet un front comú i despleguen diverses activitats, com el 'Mou-te pel referèndum' coordinat per un canal de telegram i propostes de suport com portar gent amb dificultats de mobilitat als col·legis electorals. En el mapa polític de l'Anoia, a més de PDeCAT, ERC i CUP, els comuns han remat a favor de l'1 d'octubre.

A diferència del 9-N, en canvi, la posició del PSC de cara al referèndum ha estat d'oposició activa i frontal. La consigna a l'Anoia era de no votar i ajuntaments progressistes proclius al sobiranisme, com Vallbona o els Hostalets, s'han hagut de repensar el seu posicionament. En els sis municipis socialistes, els locals oberts seran els centres educatius, amb les excepcions de Cal Figueres (els Hostalets) i el Casal de l'Espelt (Òdena). En el cas del PP anoienc, ha mantingut un perfil baix durant aquestes setmanes.

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.