TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia tindrà dues conselleres de cop al Govern: Alba Vergés i Àngels Chacón

La republicana assumeix Salut; Chacón, Empresa

politica
Dimarts, 29 maig 2018. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En una de les situacions més complicades de la història recent de Catalunya, els impediments de la magistratura espanyola al Govern legítim fan que la comarca tingui, a partir d'ara, dues conselleres al Govern. Són les primeres que hi ha en l'actual etapa de restitució de la Generalitat.

Chacón, en una compareixença a l'AjuntamentAlba Vergés serà consellera de Salut i Àngels Chacón consellera d'Empresa. L'Anoia tindrà dues polítiques, una d'ERC i l'altra del PDeCAT, com a conselleres quan en els darrers 38 anys més l'etapa de la Generalitat republicana, 1931-1939, no havia tingut representació en el Govern. Aquesta tarda, el president Quim Torra renunciava a restituir els consellers exiliats i empresonats i donava via lliure a els noms que s'han anat filtrant els darrers dies. Alba Vergés assumeix Salut de l'exiliat Toni Comín, mentre que Àngels Chacón agafa Empresa perquè Elsa Artadi, dona forta del nou Govern, serà a Presidència en substitució de Jordi Turull.

Alba Vergés, en la seva etapa a Junts pel SíDe retruc, la impossibilitat de nomenar Lluís Puig a Cultura possibilita una conselleria amb toc igualadí també, Laura Borràs, amb forts vincles familiars amb Igualada. Per Alba Vergés (Igualada, 1978), la cartera era una opció molt clara ja des de les eleccions, però finalment va ser nomenada secretària quarta de la Mesa; per Àngels Chacón (1970), el nomenament arriba just un any després de ser proclamada directora general d'Indústria.

La carambola tindrà efectes al ple igualadí. Marc Castells, alcalde d'Igualada, anunciava que Chacón no seguirà com a regidora i això portaria -en principi- de nou a Jordi Segura a l'Ajuntament. I, amb Ester Capella de consellera de Justícia, la igualadina Carolina Telechea li pertoca anar al Congrés i deixaria una vacant de regidora, que tocaria a Iolanda Gandia.


2 Comentaris

R

RO

Igualada

30 de maig 2018.09:33h

Respondre

Doncs a veure si es posen les piles i aconseguin un transport públic com Déu mana al s XXI: tren 50 min a Bcn; autovia amb tres carrils i que es desdobli l’eix Manresa-Igualada-Vilafranca. Que... Llegir més els igualadins sembla que estiguem ancorats al vell mig del Mar de los Sargazos, tot ens passa o per sobre o per sota.

J

Joan Giner ITV

Igualada

30 de maig 2018.09:09h

Respondre

Mare del sant Déu....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.